Uncategorized

INTERVIU Marius Popa (The Beat): Clujul are foarte multi copii talentati!

1560463 690035314374218 641480669 n

Marius Popa, omul din spatele trupei The Beat ajunsa in finala Romanii au Talent din acest an, a vorbit cu reporterul Cluju.ro despre scoala de muzica pe care a infiintat-o la Cluj-Napoca si despre copiii talentati ai Clujului. Clujeanul a deschis o scoala de muzica privata la Cluj-Napoca, iar dupa putin timp a hotarat sa participe la Romanii au Talent cu o trupa de rock formata din copiii talentati din oras.

Cum s-a infiintat trupa The Beat?

Trupa The Beat poarta numele scolii pe care am deschis-o in primavara lui 2012. Am decis ca trupa sa se numeasca asa in momentul in care am decis sa merg cu ei la Romanii Au Talent!

Cat de greu a fost sa ii pregatesti pe copii pentru un concurs de asa anvergura?

Pot sa spun ca a fost destul de greu stiind presiunea care urma sa vina. Este una sa canti la repetitii in studio si este cu totul alta sa canti in fata unei tari intregi. Stiind aspectul acesta am tras foarte tare cu ei in studio!

Ce dificultati ati intalnit pe parcursul emisiunii Romanii au Talent?

Pai in primul rand stresul, apoi copiii au fost nevoiti sa stea intr-o sala de asteptare aproximativ 12 ore/zi timp de 4 zile consecutive in timpul repetitiilor de la PRO TV. Si pe mine ca si adult asta m-a obosit enorm de tare.

Cum sunt priviti copiii, dar si tu, acum dupa participarea la concurs?

De la foarte multi oameni am primit multe aprecieri chiar daca prestatia copiilor nu a fost perfecta. Acesti oameni au realizat faptul ca nu a fost in lucru deloc usor ca niste copii de 10 ani sa cante 100% live in fata unei tari. Pe de alta parte au fost si multi oameni care mi-au adus critici unele mai pozitive, altele mai negative dar a fost in regula. Eu din principiu nu fug de critici oricat de negative sunt ele. Ceva tot invat din ele.

Spune-ne mai multe despre scoala de muzica pe care ai infiintat-o.

Am infiintat scoala in primavara anului 2012. Am inceput cumva din intamplare. Ma ocupam de doi-trei copii pe atunci si cumva tot contextul m-a dus spre a deschide scoala.

Dintotdeauna am avut 2 pasiuni majore: muzica si copiii! Cumva aceste doua pasiuni s-au intalnit…Iubesc puritatea copiilor, iubesc transparenta si vulnerabilitatea lor. Faptul ca nu au nici o masca, faptul ca spun absolut tot ce gandesc. Asta ma incarca foarte mult. Si bineinteles ca am fost foarte pasionat de muzica inca de la 3 ani. Pana in acest an am format aproximativ 15 trupe.

Unele suna mai bine, altele nu suna asa de bine asta depinzand de cat timp de studio investesc copiii acasa..

Avem trupe de copii mici, trupe de copii mai marisori si acum trupe de adolescenti. Cu unele trupe am participat deja si la anumite concursuri

De asemenea am infiintat si un proiect acustic care se numeste ‘The Beat acustic’ in care cantam doar cu o chitara si voce.

Ce probleme ai intalnit cand ai hotarat sa infiintezi The Beat?

Sa stii ca nu am prea intampinat nici o problema majora. Singurul aspect mai provocator a fost gasirea unui spatiu in care sa-mi desfasor activitatea avand in vedere natura activitatii si anume repetitii la volum destul de mare. Dar pana la urma si aspectul acesta sa rezolvat!!

Care sunt planurile scolii The Beat?

Planurile sunt sa cautam metode prin care sa-I motivam pe copii sa progreseze cat mai mult avand in vedere timpurile in care traim si aici ma refer la faptul ca generatia de copii din 2015 este dependenta de telefoane, jocuri pe calculator s.a.m.d.

Pe de alta parte avem planuri de productie muzicala proprie cu piese proprii. Deja suntem in studio cu 4 trupe de copii mai mari si inregistram un album. Piesele fac parte din repertoriul international dar momentan am vrut acestia sa aiba tangenta cu studio-ul si inregistrarea in studio, Am vrut sa le dau ocazia sa invete cum se produce un album deoarece este un aspect foarte important si foarte diferit comparativ cu cantatul pe la concerte si la repetitii!

Deci pe langa concerte, concursuri, si altele dorim sa creem un studio THE BEAT in care sa inregistram in mod frecvent albume cu muzica proprie!

Are Clujul copii talentati?

O daaaaaa!!!! Foarte multi.

Ce mesaj ai pentru copiii talentati ai Clujului?

1. Investiti-va timpul si energia in lucruri care conteaza care sa aduca valoare vietii voastre. Daca stati cate 5, 6 ore pe Clash Of Clans nu va va ajuta prea mult ))

2. Nu ganditi mic ci GANDITI MARE. Cineva spunea ca devii ceea ce gandesti. Deci ganditi maret, imaginati-va ca veti ajunge departe in orice domeniu activati!

3. Incercati sa adoptati o atitudine cat mai plina de respect fata de parinti, colegi, oameni, dar in special fata de parinti…Ei incearca sa va ofere ce au ei mai bun pe lumea asta si merita onorati

4. Credeti in voi insiva!!0 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de