Din Zona

INTERVIU Onofrei Alexandru – pictorul pasionat de suprarealism (FOTO)

onofrei alexandru www.cluju .ro

Onofrei Alexandru este un pictor tanar din Gherla caruia arta i-a intrat de mic in suflet. Pasionat de suprarealism a organizat prima sa expozitie la varsta de doar 12 ani in orasul sau natal. Alexandru are un talent innascut si in muzica si a invatat sa cante singur la chitara. In urma unei colaborari cu Iulian Damacus, a realizat coperta pentru cartea acestuia “ O luna albastra”. Lui Alex ii place sa redea fericirea oamenilor atat prin frecvente cat si prin chromoterapie.

  1. Ce inseamna pentru tine sa fii artist?

Cel mai bun artist e cel care pune suflet in arta sa. O lucrare trebuie sa il vindece pe privitor si sa formeze o comunicare!

  1. Cum te simti cand pictezi?

Cand sunt cu pensula in mana ma simt in largul meu,  inconjurat de o aura pozitiva! Actul creatiei sau harul e un dar de la divinitate. Ii multumesc in fiecare zi de acest cadou minunat: „Creatia”.

  1. Ce pasiuni mai ai ?

Sunt pasionat de Reiki (am ajuns la nivelul de Maestru). De asemenea imi place sa compun muzica (click aici pentru una din piese).

  1. Ce te face fericit?

E o intrebare buna. Ma face fericit sa vad oameni impliniti. Ma simt fericit cand pot sa ii ajut si sa ii indrum. De asemenea, dupa cum spuneam, ma face fericit sa compun muzica, sa cant la chitara si sa citesc.

  1. Care crezi ca e scopul tau in viata?

Pana la urma am venit aici sa invatam. Depinde de noi daca mergem mai departe sau ne intoarcem , deoarece sunt 7 Legi ale Universului de care ar trebui sa tinem cu totii cont! Esti ceea ce gandesti! S-au cum spunea Lao Tzu: „Nimic nu se pierde, totul se Transforma!”. Nu poate fi lumina fara intuneric si nici invers. Traim in Dualitate. Ce se afla  in Macrocosmos  se afla si in Microcosmos in diferite forme. Pana la urma, cunostinta inseamna putere.

The future is a concept, it doesn’t exist. There is no such thing as tomorrow. There never will be, because time is always now. That’s one of the things we discover when we stop talking to ourselves and stop thinking. We find there is only present, only an eternal now. – Alan Watts

  1. Ce a produs trezirea ta spirituala?

Trezirea mea spirituala am dobandit-o in cativa ani de studiu, bazati pe legatura cu „Parapsihologia”, Psihologia”, Esotersimul ” si alte ramuri asemanatoare.

Eu cred ca ar trebui sa ne uitam in adancul nostru, deoarece acolo se afla adevarata fericire. Este foarte important sa iti maresti constiinta. In plus, iubirea e cea mai mare forta in Univers. Iubirea neconditionata!

Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes. Carl Jung

  1. Ce gânduri ai acum cu aceasta trezire?

Dupa cum stim nu exista coincidenta in Univers. Toate se intampla cu un scop! Depinde de tine ca persoana ce manifesti! Sa nu judecam cartea dupa coperta, as spune.

Cu aceasta trezire vreau sa manifest profunzimea existentei mele in culori !

NOI NU SUNTEM FIINTE UMANE TRAIND O EXPERIENTA SPIRITUALA. NOI SUNTEM SPIRITE TRAIND O EXPERIENTA UMANA.”

Toti suntem interconectati, egali, suntem copii Pamantului si fiecare gand si intentie se duce automat la tinta. Puterea gandului e mai mare decat viteza luminii! Asa ca e important sa ne educam emotiile si sa ne controlam gandurile.

Vreau sa atrag atentia  privind comportamentul pe care il abordam; si cu siguranta am avea mai multe de castigat daca am fi mai deschisi , mai atenti unii cu altii! Puterea cuvantului poate aduce armonie sau poate distruge! E important cum folosim cuvintele.

La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era cu D-zeu si Cuvantul era D-zeu. Toate lucrurile au fost facute prin El si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El

  1. Ai avut vreo lucrare care ar avea incarcatura emotionala mai mare? Si care e motivul?

Am o serie de lucrari suprarealiste:

Water Memory: Memoria apei – Dupa cum stim apa are memorie si se afla si in corpul fizic in proportie de 70%. Pe langa corpul fizic mai avem inca cateva corpuri subtile: eteric, astral, mental.

Fibonacci Sequence: Geometria sacra foloseste simbolurile matematice pentru a defini tot ceea ce exista in cosmos, inclusiv pe Pamant. Aceasta stiinta-arta ne invata cum microcosmosul – viata la scara redusa reprezinta o oglinda a macrocosmosului, viata la scara larga. Spirala unei scoici de mare – element apartinind microcosmosului, poate fi regasita in forma unei indepartate galaxii – macrocosmosul.

In 2006, Alexandru a avut expozitie la Cluj-Napoca mai exact la „Salonul Icoanei Ardelene” participand cu icoane.  De asemenea a mai avut expozitii in perioada 2012-2015 la Casa de Cultura  Gherla.

Mai multe informații despre Alexandru puteți găsi și în celelalte interviuri realizate de jurnalistul Adrian Loghin, dar și în ultimul care a fost realizat de CrystalBroos, fondatorul Madalina Chirica . A mai colaborat cu artistii Lenghel Martin, Florian Victor, Valer Florian, Ld Denisa, Maria Apahidean, Bianca Suciu, Galgoczy Ioan, Radu Muresan, Alexandru Kiss, Zoli Martonos, impreuna realizand asociatia „Vibe Projectors„.                                                 

In urma unei colaborari cu Iulian Damacus a realizat coperta pentru cartea acestuia „O luna albastra„.            

Contact: Pagina Oficiala : https://www.facebook.com/Onofrei-Alexandru-Art-360031317523266/?pnref=lhc

/ facebook : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009412958234

MAGAZINUL ONLINE : http://fineartamerica.com/profiles/alexandru-onofrei.html

Onofrei Alexandru :

I hope that my art inspires you to have the freedom to be who you are truly meant to be, without fear or judgment. I believe everyone is a wonderfully unique being on their own journey to the self. I hope you enjoy the ride!0 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de