Uncategorized

“Intimitate” – lucrarea unei fotografe clujene, expusă în galeria PH21 din Budapesta

Intimacy - o fotografie a artistei Irina Măgurean (Cluj-Napoca), expusă la Budapesta
Lucrarea din seria “Intimacy” a fotografei clujene Irina Dora Măgurean poate fi văzută până în 19 ianuarie, în cadrul expoziției “Light and Shadow” a galeriei PH21 din Budapesta. Expoziția a fost deschisă joi, 17 decembrie. Irina este singurul artist român participant, alături de 31 de artiști din țări precum SUA, Japonia, Israel, Canada, Singapore, Finlanda, Mexic, Polonia, Anglia, Taiwan, Spania, Olanda, Germania, Irlanda, Serbia, Ungaria.
 
Lucrarea din seria “Intimacy” este un polaroid care are ca subiect relația cu trupul. De altfel, fotografiile din serie sunt, cum spune artista, reprezentări ale corpului pe care le surprinzi la cel de lângă tine când te afli într-un anumit grad de apropiere/intimitate, iar corpul în sine nu este văzut ca un întreg. Lipsa portretului are ca rol tocmai întărirea senzației de intimitate; poate fi vorba despre oricine: despre un amant/o amantă comună sau poate lăsa impresia că recunoști acel “unghi””.
 
Crearea de efecte unice prin intermediul luminilor și umbrelor surprinse de aparatul foto este, în opinia multora, unul din cele mai importante moduri de expresie fotografică”, se subliniază în descrierea expoziției de pe websiteul galeriei PH21 –   www.ph21gallery.com.  
Irina Dora Măgurean (Dumitrașcu) a avut numeroase expoziții personale și de grup în țară (“Unfinished projects”, Centrul Cultural Maghiar, București, “De aproape” – împreună cu Rie Kuroda (Berlin/Tokyo), Fabrica de Pensule, Cluj, “Persona”, Preview Gallery, Cluj, “Eurodreams”, a doua ediție, Muzeul de Artă, Cluj, “Movie in photography”, Muzeul de Artă, Cluj, “Flesh”, Fabrica de Pensule, Cluj,  “Intimacy”, Fabrica de Pensule, Cluj, Bienala Internaționalăde fotografie miniaturală, With&Without, Timișoara), dar și în Maroc (Bienala Internațională de Artă Contemporană), Franța (Art in situ proiect și expoziție, Crest), Olanda (Art Rotterdam, “Tales of the Unexpected), Portugalia (“Humanscape”, în cadrul Festivalului Novas Artes Associadas, Barcelos, “Retratos de Natureza Rumena em Lisboa”, cu sprijinul ICR, Muzeul Apei, Lisbon), Germania (Zooming”, Berliner Liste, Berlin), Ungaria (“Soul elements, elements of soul”, Latarka Gallery, Budapest, “Eurodreams”, Karinthy Szalon, Budapest), Austria (Alte Saline, Hallein), Italia (“Imago Mundi – L’Arte dell’Umanità”, Treviso), Bosnia și Herțegovina (XV International Biennial of Portrait, Tuzla).
Artista este membru al Fabricii de Pensule, a studiat ca bursier în Praga, Salzburg și Budapesta, este doctor în Arte Plastice și predă la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Lucrările ei pot fi văzute pe websiteul personal www.irinamagurean.com.


Lasă un răspuns

Site creat de