Social & Cultura

Intimitate și Călătoria Plăcerii – fotografii polaroid ale artistei clujene Irina Dumitrașcu Măgurean, expuse la București

Irina Dumitrașcu Măgurean foto 1

Mai multe lucrări semnate de artistul vizual clujean Irina Dumitrașcu Măgurean vor fi parte a expoziției “Emotion in Motion”, care va fi vernisată miercuri, 17 august, la ora 19, la galeria de artă KUBE Musette din București.

Fotografiile care vor fi expuse fac parte din două proiecte care explorează două tipuri de relații. Proiectul Intimacy (Intimitate) vorbește despre explorarea corpului persoanei pe care o iubim, cu detaliile și formele lui – este un mod de a descoperi iubitul/iubita printr-un soi de examinare, ca și cum i-ai pune apoi amintirea corpului la păstrare pentru totdeauna. Nu există portrete în acest proiect pentru că portretul expune într-un mod direct, într-un fel chiar brutal, persoana fotografiată, iar în aceste fotografii corpul este un mister, ar putea fi al oricui, al unui iubit generic sau al unui ex al privitorului.

Cel de-al doilea proiect, Pleasure journey (Călătoria plăcerii), dezbate existența limitelor în jocul erotic/sexual. Există tabuuri sau orice e permis? Unde e granița dintre plăcere și durere? Este totul limitat doar de inhibițiile și obsesiile partenerului sau poți să îți forțezi partenerul? Lista întrebărilor poate continua, iar privitorul își va pune, probabil, propriile întrebări la care va începe să caute răspunsuri.

“Emotion in Motion” este prima expoziție Romanian Polaroid Photographers din București, după ce proiectul a debutat anul trecut la Barcelona și a călătorit prin lume. “Emotion In Motion” înseamnă 9 artiști români răspândiți prin toate colțurile lumii și 3 invitați străini ce vor expune între 15 și 22 august 2016 la KUBE Musette, pe Calea Victoriei 114 din București.

În cadrul evenimentului vor expune artiștii Matei Branea, Anton Roland Laub și Ioana Cristina Casapu (Berlin), Cosmin Bumbuț, Ina Ionescu, Barna Nemethi și Andrei Nico (București), Horia Brebeneanu (Manchester), Sven Van Driessche (Belgia), Andres Aguilar Caro (Spania) și Rachel Frank (SUA) iar temele și abordările includ universul intim al corpului feminin, fotografia de muzică, ilustrația creată peste o imagine sau o vedere nouă asupra Mineriadei fotografiate pe Polaroid.

Expoziția beneficiază de o instalație interactivă proiectată de MOFT (www.moftplus.com). MOFT este o inițiativă de design ce promovează atitudini și opinii relaxate despre interior, arhitectură și obiect, propunând un produs de uz comun fie el serviciu sau lucru cu nuanțe și înțeles.

KUBE Musette este un spațiu ce expune și promovează lucrări de artă autentice și idei inovatoare.

Irina Dumitrașcu Măgurean trăiește și creează în Cluj-Napoca.  Predă la la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca și este membru al Federației Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule. Irina a studiat ca bursier în Berlin, Praga, Salzburg și Budapesta. Între expozițiile ei se numără Zooming” – Berliner Liste, Berlin, “Retratos de Natureza Rumena em Lisboa”, la Muzeul Apei, Lisabona, cu sprijinul ICR, “De aproape” – împreună cu Rie Kuroda (Berlin/Tokyo), Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca, „Intro” – instalație, Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca.Lasă un răspuns

Site creat de