Timp liber

Introducere în atmosfera de Crăciun. Evenimente specifice organizate în Cluj-Napoca

targul de craciun cluj

Suntem tot mai aproape de cea mai frumoasă perioadă a anului – Crăciunul. Se simte atmosfera sărbătorilor, iar în Cluj deja se desfăşoară foarte multe evenimente şi activităţi în ton cu sezonul sărbătorilor

Dacă vă doriţi să vă petreceţi cât mai mult timp în centru, dar nu ştiţi ce activităţi are oraşul nostru de oferit, atunci noi v-am făcut o listă cu câteva lucruri interesante din Cluj care nu trebuie ratate, mai ales acum, în perioada aceasta magică a Crăciunului.

  • Patinoarele din Cluj – dacă doriţi să faceţi puţină mişcare în timpul anotimpului rece, atunci nu strică să vă luaţi patinele şi să mergeţi la patinoarele puse la dispoziţie în oraş: în piaţa Unirii, lângă statuia lui Matei Corvin, chiar în interiorul Târgului de Crăciun, dar şi lângă hipermarketul localizat lângă dealul Colina din Mănăştur.

 

  • Târgul de Crăciun – atmosferă de poveste şi căsuţele din lemn atât de autentice parcă ne poartă pe alt tărâm, unul de basm, unde puteţi găsi tot ce vă doreşte sufletul, atât diverse bucate alese, cât şi cadouri potrivite pentru oricine. Puteţi de asemenea să vă distraţi pe patinoar, dar şi să savuraţi vinul fiert, încălzindu-vă după ce aţi făcut puţină mişcare.

 

  • În data de 18 decembrie, între orele 14:00 şi 18:00, şcoala Gimnazială Internaţională Spectrum din Cluj-Napoca organizează un „Târg de Crăciun” şi un târg culinar pentru caritate. Vor fi expuse diverse obiecte confecţionate de către elevi. La târg veţi găsi şi preparate culinare gătite de părinţii copiilor.

 

  • Concertul de colinde vechi “Îmbucură-te, om bun!” – în data de 19 decembrie, începând cu ora 19:00, Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai vă invită la concertul de colinde ,,Îmbucură-te, om bun. Acest concert va avea loc la Auditorium Maximum, iar prin acest eveniment, studenţii şi absolvenţii din cadrul organizaţiilor studenţeşti Liga Studenților din Cluj, ASCOR Cluj-Napoca, Ansamblul Folcloric Studenţesc Mugurelul al UBB și Asociaţia Zestrea UBB îşi doresc să aducă la lumină straiele ţăranului român, dar şi obiceiurile şi tradiţiile satelor transilvănene din vremuri apuse. La finalul evenimentului, spectatorii sunt aşteptaţi în foaierul sălii pentru a admira expoziţia de costume şi obiecte tradiţionale, cu o vechime considerabilă, aparţinând studentului Sebastian Paic, din Asociaţia Zestrea. Intrarea este liberă.

 

  • OSUT Allnighter – XMAS Edition – În data de 19 decembrie, de la ora 18:00, OSUT vă invită la Cinema Dacia, unde vor rula primele două filme ale seriei “Home Alone”. Haideţi la întâlnirea cu Macaulay Culkin/Kevin McCallister, pentru că nimeni n-ar trebui să rămână “Singur Acasă”.

 

  • Cornulețe cu Răvaş – Pe data de 19 decembrie, în intervalul orar 19-21, în Parcul Central din Cluj îi veţi găsi pe agenţii lui Moş Crăciun, care vor împărţi cornuleţe cu surprize. Aceştia se vor plimba pe aleile parcului, dar atenţie- stocul este limitat.

 

  • Concert Coral de Crăciun – Colegiul de Muzică Sigismund Toduţă vă invită în data de 20 decembrie, de la ora 18:00 la un concert coral de Colinzi, care va avea loc la Biserica Unitariană. Acest eveniment va fi oferit de către corurile claselor liceu.

 

 Lasă un răspuns

Site creat de