De Vazut, Important

Investiţie importantă la Cluj. Grupul Sonaca va începe producția de avioane

avion sonaca cluj

Sonaca Aerospace Transylvania (SAT), subsidiara locală a producătorului belgian de echipamente aerospațiale Sonaca, împlinește un an de producție și va continua să crească treptat cu noi produse.

Cu această ocazie, având în vedere faptul că Sonaca Aerospace Trasnylvania lucrează în colaborare cu Airbus Defence and Space, începând cu finalul anului 2018 aceasta va  susține producția de prototipuri pentru noua rachetă Ariane 6.

Totodată, la sediul Sonaca Aerospace Transylvania (SAT) va începe din luna iulie a anului 2019, la fabrica din Moldovenești (Cluj), producția aeronavei de mici dimensiuni, cu două locuri, Sonaca 200. Acest proiect combină performanțele legate de zbor cu un cost eficient și a fost dezvoltat în strânsă colaborare cu utilizatorii finali, aeronava fiind ideală pentru a fi operată atat de către școlile de pilotaj, de aerocluburi, cât și de piloții privați. Sonaca 200 are aripa joasă și  o greutate maximă la decolare de 750 de kg.

Structura sa este compusă din aliaj de aluminiu, fapt care îi conferă aeronavei o protecție eficientă împotriva coroziunii. Deja activă în producția pieselor din compozit și în asamblarea slat-urilor pentru aeronava Airbus A320, Sonaca Aerospace Transylvania va sprijini realizarea de subansamble pentru S200.

Pentru a răspunde acestei noi provocări și pentru a sprijini dezvoltarea activităților sale, SAT este in proces de extindere a echipei și recrutează în prezent noi angajați.


Sonaca Aircraft este o nouă subsidiară a grupului Sonaca, un actor major în dezvoltarea, producția și asamblarea de structuri avansate destinate uzului civil, militar și spațial. Cu un capital de start de peste 2 milioane de euro, Sonaca Aircraft este deținută în proporție de 65% de către furnizorul aeronautic Sonaca. Obiectivul principal al Sonaca Aircraft este dezvoltarea, certificarea și comercializarea unei aeronave noi cu două locuri (« Sonaca 200 »), care este dezvoltată și adaptată special pentru zborurile de instruire și agrement. Mai multe informații găsiți la www.sonaca.aircraft.com

Despre Sonaca

Grupul Sonaca activează în domeniul dezvoltării, fabricării și asamblării aeronavelor destinate uzului aerospațial, spațial, civil și militar. Sediul companiei este situat în Gosselies, Belgia, iar cei 5000 de angajați lucrează în filialele din Canada, Statele Unite, Brazilia, Mexic, Anglia, China, România, Sri Lanka și Germania. Grupul Sonaca oferă, de asemenea, servicii de inginerie.

Sonaca 200: Specificații tehnice și preț

MOTOR:

 • BRP Rotax 914 F – 115 cai putere

LOCURI:

 • Numărul de locuri: 2

DIMENSIUNI:

 • Anvergura aripilor: 9,15 m
 • Lungime: 7 m

GREUTATE ȘI ÎNCĂRCĂTURĂ:

 • Greutate înainte de îmbarcare: 445 kg
 • Greutate maximă la decolare: 750 kg
 • Capacitate combustibil: 140 l (2 x 70 l)

RANDAMENT:

 • Viteza maximă de croazieră: 115 noduri = 213 km/h
 • Viteză ascensională: 750 feet/minut = 228,6 m/min

STRUCTURA:

 • Aliaj de aluminiu

CONSUM:

 • 18 l / oră

PREȚ:

 • Preț: 175 000 euro


Lasă un răspuns

Site creat de