Din Oras

ISU Cluj a primit o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime – FOTO

17688 793281490785468 2179560086809103735 n

Ieri a avut loc la Cluj-Napoca festivitatea ocazionată de recepţionarea a 6 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, autospeciale care au fost achiziţionate de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Echipamentele achiziţionate, în valoare de 9 243 000 lei fără TVA, vor fi distribuite celor 6 Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Nord – Vest: I.S.U. Cluj, I.S.U. Bihor, I.S.U. Bistriţa-Năsăud, I.S.U. Maramureş, I.S.U. Satu Mare şi I.S.U. Sălaj.

Am considerat ca fiind absolut necesară dotarea cu echipamente moderne a serviciilor publice judeţene de urgenţă, pentru a face faţă situaţiilor deosebite şi a veghea asupra siguranţei cetăţeanului. Cele şase autospeciale pentru lucru la înălţime, câte o autoscară pentru fiecare judeţ, a căror lipsă a fost o problemă majoră, vor contribui, cu siguranţă, la îmbunătăţirea nivelului tehnic şi a gradului de performanţă a celor şase servicii publice judeţene de urgenţă, cu consecinţe imediate în ceea ce priveşte capacitatea de apărare a vieţii oamenilor şi a bunurilor în faţa ameninţării incendiilor, inundaţiilor, cutremurelor, accidentelor şi a altor catastrofe”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” , domnul Vákár István.

Autospecialele au fost executate de către firma poloneză Wawrzaszek Iss Spolka Z Organiczona Odpowiedzialnoscia Spoloka Komandytowo Akcyjna (Lider) în asociere cu Fabryka Masyzn ‘Bumar-Koszalin’ Spolka Akcyjn. Înainte de recepţia autospecialelor, la sediile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au fost instruite 20 de persoane privind mânuirea şi întreţinerea utilajelor de intervenţie şi salvare de la înălţime.

Obiectiv general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord – Vest prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor.

Rezultate estimate:
6 autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime reducerea timpul mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor/ dezastrelor până la 12’ în zonele rurale şi 8’ în zonele urbane.

Valoarea totală a proiectului a cărui durată de implementare este de 18 luni, este de 11.600.000,00 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 11.368.000,00 lei.

Precizăm, totodată, faptul că, până în prezent, ADI Transilvana de Nord, a mai derulat două proiecte de achiziţii cu titlul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”:

1. Primul proiect, s-a derulat în perioada iunie 2010 – mai 2012. Prin acest contract au fost achiziţionate 64 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă:
30 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă
1 autospecială de intervenţie la accidente colective şi salvări urbane
2 autospeciale de cercetare NBCR
6 autospeciale pentru descarcerări grele
21 ambulanţe de prim ajutor
3 ambulanţe de reanimare
Centrul de comandă şi control

2. Al doilea proiect s-a derulat în perioada iunie 2012 – mai 2014. Prin acest contract au fost achiziţionate 12 autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă:
6 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă
6 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă



Lasă un răspuns

Site creat de