Social & Cultura

Iubești toamna? Află cum să îți creezi o nuntă în acord cu anotimpul preferat

nunta toamna

Nunta organizată toamna… Ah, ce vis frumos! Pe timpuri, cele mai multe nunți erau organizate în acest anotimp dat fiind faptul că mustul se transforma în vin, iar invitații se puteau delecta cu licoarea creată în respectivul an.

Timpul a trecut, însă obiceiul a rămas cam neschimbat. Multe cupluri aleg să își organizeze nunta la început de toamnă datorită temperaturilor plăcute, dar și a faptului că persoanele invitate la eveniment își vor confirma prezența.

Totodată, toamna este sezonul perfect pentru un cadru de nuntă feeric, unde natura își dezvăluie o paletă de culori cu adevărat impresionantă. Pădurile se îmbracă în nuanțe de arămiu, auriu și maro, care transpun mirii și invitații într-o lume mistică și romantică.

Idei creative pentru a-ți organiza nunta în acord cu anotimpul tău preferat

Paleta de culori inspirată din toamnă

Toamna ne prezintă un spectacol vizual unic, în culori vibrante și calde. Spre exemplu, nuanțele de arămiu și auriu reflectă frunzele care cad, conferind un sentiment de căldură și opulență. Aceste culori pot fi folosite în naproane, decorațiuni de masă sau chiar în detaliile vestimentației.

Roșu burgundy și rubiniu evocă nu doar frunzele de arțar, ci și merele coapte pe plită toamna. Acestea pot fi folosite în buchete sau chiar în accesorii. Chiar dacă majoritatea frunzelor își schimbă culoarea, nu uita de verdele intens al pinilor sau al altor plante care rezistă frigului și pe care le poți include în aranjamente florale sau în accesorii.

Albastrul petrol este o nuanță misterioasă care contrastează frumos cu nuanțele de toamnă. Poate fi folosită pentru a oferi un accent sofisticat, în detalii precum invitații nuntă 2023, banderolele de pe scaune sau chiar în ținuta domnișoarelor de onoare.

Flori de sezon

Crizantemele, dalii, anemonele sau chiar frunzele căzute pot fi integrate în aranjamentele de masă sau în buchetul miresei. Gândește-te să adaugi și alte elemente naturale, precum conuri de brad sau ramuri uscate, pentru a accentua tematica toamnei.

Frunzele de arțar pot fi integrate în buchete sau aranjamente florale inedite sau ca fundal pentru alte flori sau chiar ca decorațiuni de sine stătătoare. Pentru un contrast de culoare și textură, adaugă frunze verzi de ferigă și eucalipt în buchetele tale

Locația perfectă

Nimic nu evocă mai bine spiritul toamnei decât o locație în aer liber, în mijlocul naturii, într-o pădure sau într-un parc, unde frunzișul colorat va crea un decor natural spectaculos. Dacă vremea este impredictibilă, asigură-te că ai o soluție de rezervă – o cort sau o sală decorată în stil rustic.

Meniu inspirat din recoltele toamnei

Cum toamna este sezonul recoltei, profită din plin de fructele și legumele de sezon pentru a-ți crea un meniu delicios și sănătos. Plăcinte cu dovleac, ciuperci umplute, supe-cremă de legume și deserturi cu mere și nuci sunt doar câteva din delicatesele pe care le poți include în meniu. Nu uita să oferi și băuturi calde, precum vinul fiert sau ceaiul aromat.

Mici surprize pentru invitați

Într-o nuntă inspirată de toamnă, detaliile fac diferența. Este anotimpul în care natura se mândrește cu bogăția și diversitatea ei, și ce mod mai bun de a aduce această frumusețe în cadrul nunții tale decât prin elemente decorative tematice și mici surprize pentru invitați?

Poți folosi dovleci de diferite mărimi și culori ca decorațiuni pentru mese sau pentru a crea un design inedit la intrarea în sală. La fel de potrivite sunt și conurile de brad și frunzele uscate, ce

pot fi așezate pe mese, atașate de meniu sau de plicul cu bani.

În ceea ce privește surprizele pentru invitați, drept mărturie poți oferi borcane cu gem sau dulceață de casă (în special de prune sau de mere cu scorțișoară), săculeți cu condimente pentru vin fiert, semne de carte cu frunze de toamnă sau cu mesaje de recunoștință sau chiar mici pungi cu semințe pentru plantat.

Image by FreepikLasă un răspuns

Site creat de