Social & Cultura

Iustin Paraschiv, cel mai tanar antreprenor din Romania, cu afaceri de peste 120 milioane de euro

Iustin Paraschiv

Are doar 36 de ani, insa o experienta vasta in afaceri. Iustin Paraschiv, desemnat nu demult “Cel mai tanar milionar” din Romania, are antreprenoriatul in ADN. In doar 18 ani, Iustin Paraschiv a devenit cel mai exemplu ca munca asidua si viziunea manageriala fac cea mai buna casa in realizarea unor cifre de afaceri uimitoare.

La doar 18 ani, putin dupa majorat cand, cei mai multi tineri inca viseaza si nu stiu catre ce facultate sa se indrepte, Iustin Paraschiv a avut un scop precis – acela de a transforma afacerile familiei intr-un competitor de temut pentru celelalte firme din Romania.

Inca din timpul facultatii, Iustin a preluat afacerile familiei, iar prospetimea ideilor sale de business, impreuna cu viziunea manageriala, au transformat Carmistin si Avicarvil in business-uri profitabile, ale caror cifre de afaceri cresc simtitor in fiecare an.

Iar curand, eforturile sale aveau sa fie incununate de titulatura de “Cel mai tanar milionar” din Romania, cu afaceri de peste 120 de milioane de euro.

Cum a devenit antreprenor Iustin Paraschiv

In anul 2000, pe cand era student, parintii i-au cerut ajutorul in timpul vacantei universitare. Dupa cateva saptamani petrecute in mijlocul evenimentelor, avea sa constate ca firma avea mari dificultati in procurarea materiei prime si isi aminteste ca, pentru inceput, a gasit solutia salvatoare in importurile de carne.

Desi inceputurile nu au fost tocmai usoare, Iustin Paraschiv a invatat sa nu se dea batut. Timpul petrecut in cadrul afacerii de familie l-au invatat sa se familiarizeze cu legislatia pentru importuri, iar la doar 1 an a stabilit cu parintii ca este timpul sa isi inceapa propriul business.

In 2005 a facut primul milion de euro. Insa planul pe care il avea deja pus la punct stipula ca trebuie sa ii reinvesteasca. Prima companie pe care tanarul antreprenor, Iustin Paraschiv, a infiintat-o a fost  Carmistin, a carui obiect de activitate era importul de carne. In 2006 a preluat Avicola Oltchim, pentru 6 milioane de euro, care s-a dovedit cea mai dificila investitie, ca urmare a faptului ca mai bine de trei sferturi dintre angajati si-au dat demisia odata cu preluarea companiei.

Dupa preluarea Avicola Oltchim, transformata in Avicarvil, a dezvoltat Pajo Holding, ce reuneste diviziile de cultivare a terenurilor, cresterea taurinelor, o fabrica de furaje la Ramnicu Valcea si exportul de animale vii. In 2010 extinderea s-a inlantuit, holding-ul completandu-si activitatile cu linia de pesticide si ingrasaminte.

 



Lasă un răspuns

Site creat de