Timp liber

Jazz in the Park a adus la viaţă Parcul Central din Cluj – FOTO/VIDEO

11694916 857186497703510 382245666776351538 n

Mii clujeni și turiști de toate vârstele s-au bucurat de atmosfera din aceste zile din Parcul Central Cluj-Napoca. Ediția Jazz în the park dedicată Capitalei Europene a Tineretului a ajuns la final ieri seară cu un concert susţinut de NOHA. Participarea la Jazz in the Park a fost gratuită.

Pe lângă „Main Stage”, scena de pe aleea principală a parcului, unde seara concertează artiști recunoscuți pe plan internațional, organizatorii au dedicat o scenă specială tinerilor talentați. Miile de clujeni s-au bucurat de concerte și activități, nu numai în Parcul Central, ci şi pe malul Someșului, la Opera Maghiară și în Parcul Central Cluj-Napoca.

Încă de anul trecut, organizatorii evenimentului au anunțat că ediția 2015 a festivalului va fi una specială, dedicată Capitalei Europene a Tineretului. Astfel, în cadrul Jazz în the Park Youth Edition a fost organizat un concurs internațional de interpretare pentru tineri muzicieni.

De asemenea, în Parcul Central a fost amenajată o zonă specială de către tinerii de la Youth@Cluj-Napoca 2015, Beard Brothers și The Sisterhood – Youth Zone – pentru a promova programul Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului și activitățile organizațiilor studențești și de tineret dedicate comunității clujene.

Nu doar zonele de muzică au fost dezvoltate pentru ediția 2015 a Jazz în the Park. Expoziții de artă, spații pentru citit, activități pentru bicicliști, zone de joacă pentru copii – sunt câteva din spațiile noi conturate în cadrul festivalului din acest an.

Ca și în anii precedenți, Parcul Central a găzduit un mare târg de artizanat, iar ca noutate, Bookfest – Salonul Internațional de Carte, a fost găzduit pe perioada festivalului de Casino Centru de Cultura Urbană Cluj.
Prin toate acestea, Jazz in the park Youth Edition și-a propus să implice și să conecteze cât mai mult comunitatea clujeană.

Primăria Cluj-Napoca a sprijinit ediția 2015 a festivalului Jazz în the park cu 160.000 de lei, finanțare nerambursabilă de la bugetul local.

video: ChargedCMOSLasă un răspuns

Site creat de