Timp liber, Din Zona

Jazz in the Park – ediția Bogata este pregătită de start

Bogata

Peste o mie de persoane au anunțat pe rețeaua de socializare Facebook că vor participa la Jazz in the Park Bogata Edition, iar mai mult de 3.700 spun că sunt interesați de acest eveniment.

Organizatorii pun la dispoziția participanților autobuze cu plecare din Cluj-Napoca la ora 10:30. Mureșenii sunt de asemenea așteptați în număr mare duminică la Bogata, la fel ca locuitorii din Luduș și Iernut, orașele cele mai apropiate de comuna mureșeană.

Amenajăm o parcare în apropiere, ca să poată veni oameni de oriunde din țară care vor să petreacă o după-amiază de duminică însorită la Bogata. Îi rugăm pe participanți să nu blocheze curțile și să nu parcheze pe iarbă. Nu dorim să le producem neplăceri localnicilor care ne primesc cu atât de multă prietenie”, afirmă Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

Vreme frumoasă, 20 de grade

Meteorologii anunță vreme frumoasă și maxime de până la 20 de grade pentru duminică. Programul va include concerte pe terenul de fotbal dintre cele două biserici, tururi ale satului, activități pentru copii, întâlniri cu bogățenii, activități sportive, un concurs gastronomic susținut de bucătarii Marian Moscaliuc, Fulop Attila și Cristian Păpușoiu și degustări de produse tradiționale.

De la ora 12 programul începe cu Plimbările Bogății, un tur ghidat în cadrul căruia participanții vor afla informații inedite despre comună și vor avea ocazia să admire frumusețile zonei.

„Bogata e menționată în Cartea Recordurilor pentru cel mai mic tunel din lume, numit și Podul Mincinoșilor. La Bogata, Mureșul face cel mai mare cot de pe tot parcursul lui, cotul măsoară 18 km. Tot aici există un castru roman, dar și câteva dintre primele sonde de gaz metan din țară”, spune profesorul Corla, cel care îi va însoți pe vizitatori de la ora 12 în Plimbările Bogății.

De la ora 13 va încep concertele. Vor concerta Les Nuages, Danaga, Jazzybirds și Maria Răducanu & Sorin Terinte, într-un mix de jazz, electro, muzică clasică și ritmuri de rock.

Acces gratuit, donații pentru parc

3ea83bb5-4930-429c-a59b-8ffe0dbdbb82 „Accesul la festival este gratuit, iar participanții pot dona pentru amenajarea primului parc din Bogata. Vrem ca întâmplarea Bogata, viralizată recent pe internet, să lasă urme concrete. Prietenii noștri arhitecți organizează consultări, la Jazz in the Park Bogata Edition, consultări cu bogățenii, pentru a stabili cum să arate și cum să funcționeze parcul lor. L-am invitat și pe rapperul care a făcut cunoscută comuna la nivel internațional, Snoop Dogg, să facă o donație pentru parc. Sperăm să răspundă solicitării noastre. Până acum am avut persoane care au donat cumpărând tricoul #VisitBogata, care va fi disponibil și la eveniment. Săptămâna viitoare, după stabilirea detaliilor parcului, vom lansa public campania de donații.”, afirmă Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Detalii despre transport, program și activități găsiți aici: www.jazzinthepark.ro/ro/visitbogata/

Cum a ajuns Bogata cea mai cunoscută comună din România

76d52d71-3f55-4b44-a7d3-e4c5f38bf7fcBogata este o comună cu 2.000 de locuitori, devenită celebră recent la nivel internațional, după ce rapperul american Snoop Dogg și-a dat din greșeală check-in pe Facebook în județul Mureș, în timp ce încerca să dea check-in în capitala Columbiei, Bogota. Românii s-au entuziasmat repede pe internet, au creat grupuri și evenimente pe Facebook în care îi cer artistului să vină în Bogata, ba chiar au creat și un site pentru micuța localitate mureșeană: www.visitbogata.com.

Valul viral a ajuns în toată presa din România și în publicații importante din străinătate și s-a întors repede la Snoop, care a publicat o nouă postare pe Facebook. El a declarat că ia în considerare să vină în România și le-a recomandat urmăritorilor săi să viziteze Bogata.

Despre organizatori

Jazz in the Park, ediția Bogata, este un eveniment organizat de Asociația Fapte, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Bogata și al partenerilor BCR și Staropramen.

Mai multe informații despre festival, noutăți în timp real de la ediția Bogata a festivalului, precum și detalii despre transport, participarea la eveniment și procedura de donații pentru amenajarea arcului din Bogata pot fi găsite pe www.jazzinthepark.ro/ro/visitbogata/ și pe pagina www.facebook.com/jazzintheparkromania.Lasă un răspuns

Site creat de