Uncategorized

JiguBigule şi Dan Bilzerian la Untold 2016! Ce câştigă festivalul din aceste glume virale

JiguBigule Untold Festival

Anul 2016 i-a găsit pe fanii Untold Festival la fel de nerăbdători ca şi în 2015. Încă de la sfârşitul primei ediţii, festivalierii au început să facă propuneri şi să îşi manifeste interesul pentru artiştii preferaţi pe care ar dori să îi vadă la Untold 2016.

Aşteptând confirmarea primilor artişti, Internetul a luat-o razna, iar astfel pe Facebook a început să fie distribuit evenimentul „Îl vrem pe JiguBigule la UNTOLD„. Mai mult, a fost publicat un afiş unde nume precum JiguBigule, Dani Mocanu, Nelson Mondialu, Dan Bilzerian sau Cristi din Banat ar urma să fie prezenţi pe scena Untold 2016. Citind comentariile, trebuie subliniat faptul că astfel de artişti nu se vor afla nici măcar în preajma festivalului, darămite pe scenă. Deşi pare absurd, mulţi dintre internauţi s-au lăsat convinşi că astfel de nume au fost confirmate la festivalul din Cluj-Napoca.

Afişul şi evenimentul de pe Facebook, create de pagina Mihai Eminescu, au devenit virale în doar câteva zile. Astfel, peste 9000 de persoane s-au arătat interesate de event-ul „Îl vrem pe JiguBigule la UNTOLD„, alte 2.500 au răspuns pozitiv la invitaţia iniţiatorului, iar alte 4.600 de persoane au fost invitate la acest eveniment.

untold festival jigu bigule dani mocanu nelson mondialu
foto: Cosmin Becheanu

Afişul pe care se află diferite nume de manelişti sau oameni care nu au nicio legătură cu muzica, însă au făcut senzaţie pe Internet, a strâns într-o singură zi peste 2000 de LIKE-URI şi aproape 900 de DISTRIBUIRI. Evenimente precum cele care îl anunţă pe JiguBigule la Untold continuă să fie create şi distribuite pe Facebook, iar mii de oameni răspund pozitiv sau, cel putin, aud de Untold Festival.

Deşi festivalul a devenit cunoscut la nivel naţional (şi internaţional) după numai un an, cu siguranţă există tineri care încă nu ştiu de acest eveniment. Pentru clujeni este de neconceput să nu ai idee ce înseamnă Untold Festival, însă evenimentele virale menţionate mai sus reuşesc, pe lângă zâmbetul internauţilor, să facă reclamă gratuită unui proiect care a pus Clujul pe harta marilor festivaluri de muzică din Europa. Chiar dacă asocierea unui festival precum Untold, pe scena căruia au urcat unii din cei mai importanţi DJ ai lumii, cu numele unor manelişti este o simplă glumă virală există si beneficii. Oamenii de publicitate sunt de acord ca reclama negativă nu exista. În acest caz, numele festivalului este viralizat pe Facebook, iar acest lucru contribuie într-o oarecare măsură la creşterea vizitelor pe site-ul oficial şi la creşterea numărului de LIKE-uri a paginii oficiale de Facebook.

foto: Cosmin Becheanu
foto: Cosmin Becheanu

Viralul şi puterea internauţilor pe Facebook au transformat, în 2015, o fetiţă de 12 ani din Constanţa în vedetă naţională. Event-ul „Ziua Izabelei” creat anul trecut a fost viralizat în aşa manieră, încât peste 170.000 de oameni au anunţat că vor participa la această petrecere. Pe lângă această cifră impresionantă alte câteva sute de mii de romani au aflat de Izabela, care a ajuns în cele din urmă să fie invitată la diferite televiziuni. Astfel, puterea viralului a reuşit să transforme o fetiţă de doar 12 ani într-o figură publică din România. În acest fel ar putea funcţiona şi glumele virale despre Untold Festival care au început să fie distribuite de mii de internauţi.

Între timp, organizatorii Untold Festival au anunţat că ediţia din acest an va avea 5 regi care vor mixa in fata a peste 200.000 de oameni. Numele acestora va fi dezvăluit pe parcurs, însă se pare că primul val de artişti şi, bineînţeles, primul headliner vor fi anunţaţi în această lună.0 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de