De Vazut

Joburi ciudate de care vei fi surprins să ştii că există

job ciudat

În 2016 putem plăti oamenii să facă orice pentru noi: să ne plimbe câinii, să ne facă mobilă, să ne aranjeze gospodăria sau să fie afectuoşi cu noi când ne simţim singuri.

Este adevărat: În SUA poţi să angajezi o persoană profesionistă care să fie afectuoasă cu tine pentru 60 de dolari pe oră.
Poţi de asemenea să angajezi o domnişoară de onoare sub acoperire care să stea lângă tine în ziua cea mare sau poţi să angajezi o persoană care să plângă împreună cu tine la înmormântarea cuiva drag.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai ciudate joburi pe care le-am găsit în timp ce completăm lista cu cele mai neobişnuite profesii:

*Domnişoare de onoare care să ajute miresele în ziua cea mare. Jen Glantz cofondatorul „Domnişoare de onoare de angajat”, o companie care îţi oferă şansa să angajezi o domnişoară de onoare „sub acoperire” şi o asistentă personală – tip de servicii pentru mirese şi pentru petrecerile de nunta lor, taxate oriunde în lume de la 300$ la 2000$ pe nuntă.

*Persoană care participă impreună cu tine la o înmormântare şi îl jeleşte pentru cel decedat. O companie din Anglia numită „Rent a mourner” specializată în industrie oferă persoane de companie pentru o înmormântare două ore la preţul de 70$.

*Intructor de surf pentru câini pe care îl puteţi găsi în anumite staţiuni. Astfel puteţi plăti un instructor care să vă înveţe, pe tine şi pe câinele tău, să faceţi surf. Unele locaţii, s-ar putea să ofere lecţii strict pentru căţei.

*Persoane care îşi folosesc mâinile şi judecă eficienta produselor cum ar fi loţiuni, produse pentru curăţarea fetei şi aparatele de râs. Aceste persoane, cunoscute şi sub numele de „face feelers” lucrează part-time, dar ele pot câştiga până la 25$ pe oră.

*Persoane profesioniste angajate pentru a îmbrăţişa şi a oferi afecţiune străinilor pentru 80$ pe oră. Acest lucru poate ajuta şi la împărtăşirea „povarei emoţionale” pentru aţi deschide sufletul în faţa cuiva care este plătit să te asculte şi îţi ofere afecţiunea de care ai nevoie.

*„Professional TV Watcher” este un job adevărat, dar nu neapărat la fel de uşor precum pare. Potrivit unui articol Investopedia.com, „pro TV Watchers” de obicei sunt nevoiţi să caute diferite emisiuni şi ştiri pentru a le găsi pe cele potrivite, care pot fi folosite la un show de televiziune sau la un program de ştiri.

*„Ash portrait artist” devin creativi cu tot ceea ce rămâne în urma unei persoane la care ai ţinut. În urma incinerării, unii oameni aleg să angajeze astfel de artişti, pentru a crea ceva ce îi va face să îşi aducă aminte de respectiva persoană. Poate fi o sculptură din sticlă, un colier…

*„Breath odor evaluators” care lucrează de obicei pentru companiile care produc gumă, pasta de dinţi sau apă de gură. Ei evaluează eficacitatea acestor produse şi oferă un feedback producătorilor.

*Degustător de mâncare pentru câini – aceştia sunt angajaţi de companiile care produc alimente pentru animalele de companie pentru a testa calitatea produselor lor. De asemenea, se evaluează valoarea nutritivă , iar de obicei, aceştia nu înghit mâncarea după ce o gustă.

*„Chichen sexers” care determină sexul unui pui de găină, bazându-se pe intuiţie. De obicei aceşti profesionişti, angajaţi de către crescătoriile comerciale (cele mai frecvente astfel de crescătorii se găsesc în Marea Britanie şi Japonia), câştiga aproximativ 60.000$ pe an.

sursa: BusinessInsider


Lasă un răspuns

Site creat de