Din Zona

Jolly Cluj îţi arată cum să ai o cameră de baie în tendinţe: 5 idei moderne de amenajare

baie 1 1

De îndată ce ţi-ai achiziţionat un apartament nou vine şi bucuria amenajării acestuia, de la designul şi mobilarea unui living room în care să te poţi bucura de seri liniştite în familie până la utilarea bucătăriei unde vei putea redescoperi plăcerea gătitului în fiecare zi.

La fel de importantă este şi amenajarea camerei de baie şi transformarea acesteia într-un loc de relaxare după zilele aglomerate de muncă. Opţiunile de decorare a unei băi sunt nenumărate, de la stilul clasic, îmbogăţit cu elemente chic, până la cel industrial în care primează neobişnuitul.

Mai jos îţi prezentăm câteva idei de amenajare şi decorare a unei camere de baie, elegante dar şi practice.

1.Alege mobilier şi obiecte sanitare în ton cu personalitatea ta

Fiecare model de design are farmecul său; dar pentru a-ţi oferi starea de bine de care ai nevoie, baia ta ar trebui să reflecte stilul tău personal. Dacă eşti un adept al stilului contemporan, vei dori că baia ta să fie în ton cu ultimele trenduri. Merită să iei în considerare achiziţionarea unui lavoar şi vas de WC suspendat, care pe lângă faptul că sunt chic, ajuta şi la crearea impresiei de spaţiu în camera de baie.

baie1

Dacă în schimb eşti fan al stilului clasic, poţi alege un lavoar cu piedestal. Prin forma şi designul lor stilizat, acestea vor adăuga un plus de rafinament şi verticalitate camerei tale de baie.

2. Cabina de duş: alegerea practică

Camera de baie este un loc de răsfăţ, destinat relaxării. Şi atunci ce se potriveşte mai bine acestui scop? O cabină de duş sau o cadă? Din nou, răspunsul tine de preferinţele personale. Varianta mai economică din punct de vedere al spaţiului ocupat şi de multe ori şi al preţului ar fi cabina. Ocupă mai puţin loc decât cada, se întreţine mai uşor şi poţi face economie la apă. Cabinele de dus Ravak, spre exemplu, oferă fiabilitate şi eficienţă (profile celulare din aluminiu) iar sistemul antiblock este testat pentru 1 000 000 de deschideri . Nici confortul nu va avea de suferit; cabinele moderne sunt dotate cu tot ceea ce ai nevoie pentru a crea o atmosferă de spa în casa ta, de la sisteme de hidromasaj şi saună, la duş cu efect de ploaie sau cascadă, lumini relaxante sau chiar aromaterapie. Ce poate fi mai odihnitor după o zi lungă de muncă?

cabina dus

3. Pui mare preţ pe relaxare? Mergi pe varianta de cada pentru baie

Dacă dimensiunile îţi permit şi doreşti să-ţi transformi baia într-o adevărată oază de relaxare, te poţi orienta către o cadă cu hidromasaj. Căzile ovale sunt deosebit de elegante iar dacă vrei să evadezi din contemporan, te poţi îndrepta către o cadă pe picioare – o alegere potrivită pentru cei care preţuiesc frumuseţea retro. Dincolo de estetic, dacă prioritizezi durabilitatea, căzile rezistă mai bine în timp, iar riscurile de scurgeri şi infiltraţii sunt mai mici decât în cazul cabinelor.

4. Foloseşte inteligent spaţiul de sub chiuvetă

Spaţiile de depozitare nu sunt niciodată prea multe într-o casă modernă. Cu cât ai mai mult loc de depozitat, cu atât casa va fi mai aerisita şi implicit mai luminoasă. Acelaşi principiu se aplică şi în designul camerei de baie. Dacă nu ai destul de mult spaţiu pentru dulapuri sau corpuri suspendate, poţi maximiza spatiul de sub lavoar. Măştile pentru chiuvetă, etajerele pe picioare sau chiar coşurile din ratan îţi vor permite depozitarea tuturor accesoriilor, peria sau placa de păr, soluţiile de curăţare, parfumurile, pasta de dinţi şi orice alte produse de igienă personală.

baie 2

5. Obiectele sanitare premium îşi dovedesc valoarea în timp

Amenajarea băii implica costuri destul de mari dacă îţi doreşti să ieşi din tipare. Însă investiţia merită de cele mai multe ori. Dacă alegi un vas de toaletă de calitate, nu-l vei schimba niciodată. Poţi încerca vasele WC de la Villeroy Boch, un producător german prezent pe piaţa de peste 260 ani care pune mare valoare pe wellness  dar şi pe calitate, respectiv tehnica inovatoare.

În aceeaşi categorie intră şi bateriile de baie. Funcţionalitatea primează atunci când alegi robineţii însă aceştia pot face diferenţa între un design lipsit de fantezie şi o baie cu adevart stralucitoare.

baie3

Nu mai puţin adevărat este ca în final, bunul gust înseamnă stilul decorativ care ţi se potriveşte.Lasă un răspuns

Site creat de