Timp liber, Important

Joshua Nelson, the creator of Kosher Gospel Music, va susţine un concert la Cluj

Joshua Nelson

Două concerte extraordinare de jazz și gospel inaugurează în această toamnă pianul recondiționat al Casei de Cultură. Clujenii iubitori de muzică și jazz au spijinit campania #1banpentrupian cu cei 2.500 de euro necesari pentru recondiționare.

Echipele Jazz Day și Beard Brothers au readus la viață pianul marca Blüthner, grand piano, pe ale cărui clape și-au format mâna, începând din anii ’60, muzicieni cu reputație ai Clujului.

Primul concert de jazz al toamnei care pune în valoare pianul, găzduiește pe scena Casei de Cultură un big band de jazz venit tocmai din Finlanda, alături de vocea de jazz a Clujului, solista Elena Mîndru și pianistul Tuomas J. Turunen.

  • Joshua Nelson, the creator of Kosher Gospel music

Clujenii sunt așteptați și în 17 septembrie la un concert de pian ieșit din comun. Aflat pe locul 2 in topul revistei TIME al celor mai reprezentativi artiști ai muzicii evreiești, Joshua Nelson, supranumit și prințul muzicii kosher-gospel, urcă pe scena Casei de Cultură pentru un recital inedit!

Pianist și solist vocal de origine afro-americană, el îmbină muzica gospel și cea evreiască sub o singură umbrelă, fiind asemănat deseori pentru esența și originalitatea muzicii sale cu John Coltrane, unul din titanii jazzului.

Ghidat de originile sale și valorile cu care a fost crescut, pune astfel bazele stilului Kosher Gospel și reușește cu fiecare concert să transforme sala de spectacol într-un univers de energie pozitivă.

Colegii din industrie îl apreciază pentru ușurința cu care muzica lui pătrunde în diferite culturi, iar îndrăgita prezentatoare TV, Oprah, îl numește the next big thing.

 

Bilete pentru cele  două concerte sunt disponibile online pe www.biletmaster.ro și la Casa de Bilete a Teatrului Național din Cluj-Napoca, iar prețurile acestora variază între 30 și 60 de lei.

Concertul lui Joshua Nelson este organizat de Fundația TARBUT, cu sprijinul Transylvania Cultural Community și Ambasada SUA în România.Lasă un răspuns

Site creat de