Politic, Important

Județul Cluj – pe primul loc în România la absorbția fondurilor europene

Limbajul ardelenilor şi vorbele pe care nu le înţelegi dacă nu eşti din zona Clujului

Consiliul Județean Cluj, pe primul loc în țară în ceea ce privește absorbția fondurilor europene.

Clujul a devenit, astfel, județul cu cel mai mare buget din România.

Cea mai mare realizare a acestui mandat o reprezintă atragerea a nu mai puțin de 250 de milioane de euro pentru drumuri, școli și spitale. La acestea se mai adaugă și suma de 355 de milioane de euro atrași pentru dezvoltarea rețelei de apă și canalizare din județ. Este cel mai mare buget din istoria acestui județ și este numărul 1 din România.”, au declarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

În prezent, Consiliul Județean Cluj implementează nu mai puțin de 25 de proiecte europene finanțate în proporție de aproape 75% prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, restul fiind depuse pe Programele Operaționale Infrastructură Mare, Sectorial Mediu și Capacitate Administrativă.

Valoarea tuturor aceste proiecte aflate în implementare reprezintă cea mai mare sumă într-un an atrasă din fonduri nerambursabile din istoria forului administrativ județean.

Bugetul pe anul 2019 , cel mai mare buget din istoria județului Cluj

Bugetul Județului Cluj este, astfel, cel mai mare din țară, în sumă de 2,16 miliarde lei, un procent semnificativ din totalul veniturilor fiind reprezentat de absorbția de fonduri europene nerambursabile.

foto: Piroshki Photography

Clujul demarează cel mai mare proiect pe fonduri europene din România | Peste 355 de milioane de euro vin la ClujLasă un răspuns

Site creat de