Sport, Important

Judoka Alex Bologa din Cluj, complet nevăzător, a câştigat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio

Alex Bologa

Alex Bologa, primul reprezentant al României la judo nevăzători la Jocurile Paralimpice, a câştigat ieri, medalia de bronz (categoria 60 de kilograme).

Alex Bologa, legitimat la Centrul Olimpic Naţional de la Cluj-Napoca şi pregătit de Gianina Andreica şi Tamaş Gergely, l-a învins în primul meci de coreanul Min-Ja Lee, iar în a doua luptă a trecut de algerianul Noura Mouloud, campion paralimpic al categoriei la JO de la Beijing şi medaliat cu bronz la JO de la Londra.

În semifinale, sportivul din Cluj a fost învins de japonezul Hirose Makoto. Pentru medalia de bronz a luptat cu Henry Borges (Uruguay), pe care l-a învins după câteva zeci de secunde de luptă.

Alex Bologa, în vârstă de 20 de ani, a participat în premieră la Jocurile Paralimpice. Acesta este total nevăzător de la vârsta de şase ani, iar în prezent este student la două facultăţi.video: TVR


Jocurile Paralimpice din 2016 se desfăşoară în Brazilia, între 7 şi 18 septembrie. Aceasta este cea mai importantă competiţie pentru persoane cu dizabilităţi. La ediţia din acest an participa sportivi din 176 de ţări.2 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de