Social & Cultura

Kilyen Eszter şi Roman Andra expun la Cluj la EXPO MARATON 2016

expo cluj uad

Galeria Casa Matei găzduieşte joi, 19 mai cu începere de la ora 19, vernisajul expoziţiilor semnate de Kilyen Eszter, anul III,  Pictură – Monștri protectori şi Roman Andra, master, anul II, Foto-video – World Wide Women, proiecte aflate în competiţia “EXPO MARATON 2016”, ediţia a VI-a, manifestare finanţată şi anul acesta de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Monștri protectori, titlul proiectului expoziţional semnat de Kilyen Eszter, redă o serie de „apariţii” înficoşătoare plăsmuite de imaginaţia tinerei artiste, care, contrar înfăţişării lor respingătoare, au o anumită gingăşie şi sunt menite să rezolve problemele ce apar în existenţa noastră de zi cu zi. Debordând de culoare, lucrările lui Kilyen Eszter sunt un îndemn la a ne identifica cu „monştrii noştri protectori” şi cu esenţa lor care constă în intenţia de a ajuta, pentru ca astfel să reflectăm la rândul nostru asupra propriei noastre vieţi şi a rolului pe care îl avem în a-i ajuta pe cei din jurul nostru.

Lucrarea Andrei Roman – World Wide Women este o instalație video care are ca subiect principal femeia. După cum sugerează și titlul, instalația se adresează tuturor femeilor indiferent de origine, religie, rasă sau cultură, ea fiind un omagiu adus persoanelor de sex feminin din întreaga lume. Feminismul este o mișcare socială care urmărește dobândirea egalității în drepturi a femeilor cu bărbații. Scopul instalației este acela de a evidenția evoluția femeii ca individ, într-o societate care discriminează și etichetează, punând accentul pe 3 etape: Geneză, Femeia ca obiect sexual şi Femeia independentă.

World Wide Women a făcut parte din selecţia oficială a Venice Film Week, a Los Angeles CineFest şi a 12 Months Film Festival şi a obţinut premiul întâi la secţiunea film experimental în cadrul Festivalului Internaţional de Film Studenţesc (FFEST) de anul trecut de la Cluj.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.Lasă un răspuns

Site creat de