Timp liber, Important

Kusadasi – stațiunea scăldată în căldura soarelui 300 de zile pe an

Kusadasi – stațiunea scăldată în căldura soarelui 300 de zile pe an

Dacă te întrebi care este perioada ideală pentru o vacanta in Kusadasi, una dintre cele mai cunoscute stațiuni din Turcia, răspunsul este că depinde.

Soarele e prietenos și scaldă stațiunea circa 300 de zile pe an, astfel încât sezonul turistic este mai lung. Verile pot fi foarte fierbinți iar iernile cu adevărat blânde, ceea ce înseamnă că într-adevăr depinde de preferințele fiecăruia.

Kusadasi se află pe coasta de vest a Turciei și îmbină, la fel ca Antalya și alte zone turistice din Turcia, părți istorice cu stațiuni cu plaje fine și apă caldă.

Obiective turistice de vizitat într-un sejur in Kusadasi

Printre cele mai cunoscute și vizitate obiective turistice din zona Kusadasi se numără terasele de calcar de la Pamukkale sau castelul de bumbac, împreună cu apele termale care se spune că erau folosite pentru proprietățile lor curative chiar de romani.
Din 1988 Pamukkale se află sub patrimoniu UNESCO și e văzut ca fiind o a 8-a minune a lumii.

E un loc căruia îi poți acorda o zi întreagă pentru a vedea toate monumentele istorice și a te bucura de jacuzzi-urile naturale de calcar. E recomandat să verifici temperaturile pentru ziua respectivă, deoarece poate fi foarte cald în plin sezon.

Efes este și el trecut pe lista obiectivelor turistice preferate de către cei care ajung în zona Kusadasi. Găsim aici templul zeiței Artemis, care e considerat a fi una dintre cele șapte minuni ale lumii. Pe lângă acest templu găsim și o mulțime de ruine care ne dezvăluie istoria locului.

Tot aici se presupune că Fecioara Maria și-a petrecut ultimii ani din viață și tot aici a fost scrisă Evanghelia lui Ioan – astfel Efes este văzut și ca un loc de pelerinaj.

Piețele locale sunt considerate și ele obiective turistice în Kusadasi și merită o vizită dacă vreți să vă bucurați de energia debordantă a vânzătorilor.

Plaje populare în Kusadasi

Deoarece Kusadasi se află la malul mării Egee, sunt șanse mari să recunoașteți aici influențe grecești.

Plajele de aici sunt foarte îngrijite, iar serviciile sunt la standarde ridicate, deși Kusadasi este o destinație accesibilă din punct de vedere al prețurilor. De regulă, cele mai apreciate se află fie aproape de centrul Kusadasi fie foarte aproape de oraș.

Long Beach este denumită astfel datorită lungimii de 15 kilometri. Se poate ajunge la plajă cu mașina sau cu transport în comun. Găsești aici mâncare tradițională, posibilitatea de a practica sporturi pe apă sau chiar un parc acvatic de care se pot bucura cei mici.
Kustur Beach e o plajă destul de centrală și liniștită. Apa e caldă și curată, dar are pietre la intrare deci e recomandat să folosiți pontoanele sau să aveți papuci speciali pentru pietre.

Ladies Beach este în topul preferințelor turiștilor din Kusadasi, asta însemnând că este, de cele mai multe ori, foarte aglomerată. Asta se întâmplă datorită faptului că durează doar 5 minute să ajungi din centrul Kusadasi până aici.

Și da, se poate găsi o plajă și mai aproape de centru, așa cum e Palm Beach, poziționată chiar lângă port. Dacă ești cazat la hotelurile din centru, va fi probabil cea mai la îndemână plajă.

Ce îți recomandăm? Să nu cazi pradă tentației de a îți petrece tot sejurul frecventând o singură plajă. Experimentează!Lasă un răspuns

Site creat de