Social & Cultura

La Cluj are loc Intalnirea Nationala a Tineretului Catolic

imn

Capitala europeana a tineretului va deveni intre 22-26 iulie, Capitala tinerilor catolici. Eparhia greco-catolica de Cluj-Gherla, organizeza cea de-a XIII-a editii a Intalnirii Nationale a Tineretului Catolic, la care vor participa peste 2.100 de tineri.

 

Episcopii catolici si peste o suta de preoti, de rit bizantin si latin, vor insoti tinerii la Cluj-Napoca, pentru o experienta de prietenie si de viata in lumina credintei, in cadrul Sfintelor Liturghii zilnice, ce vor fi celebrate pe scena principala a INTC 2015, la sediul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, str. Motilor nr.26.

Un element central al programului este Cateheza la care sunt invitati toti participantii INTC, intre 23-25 iulie, de la ora 9.00, in curtea Episcopiei de Cluj-Gherla. Cateheza va fi sustinuta de un invitat special, Pr. Daniel Ange din Franta.

Intalnirea Nationala a Tineretului Catolic are loc o data la trei ani, se inspira din Zilele Mondiale ale Tineretului (ZMT) si este organizata alternativ de o dieceza romano-catolica si de o eparhie greco-catolica. Clujul a mai gazduit, in organizarea Bisericii Greco-Catolice, cea de-a VII-a editie a INTC cu tema „Sfintenie pentru zilele noastre”, in anul 1998.Lasă un răspuns

Site creat de