IT

La intersecția dintre Blockchain și sectorul de dezvoltare durabilă: eveniment în premieră, în Cluj

La intersecția dintre Blockchain și sectorul de dezvoltare durabilă: eveniment în premieră, în Cluj

Scena industriei IT din România va găzdui, în premieră, un eveniment inedit dedicat tehnologiei Blockchain.

Acesta se va axa pe soluțiile inovatoare oferite de blockchain în sectorul de dezvoltare durabilă, primul eveniment din acest domeniu care se desfășoară în Europa de sudest.

Blockchain, una din cele mai cunoscute tehnologii care a apărut grație criptomonedei Bitcoin, este percepută ca având un potențial imens de a inova, aplicabil în numeroase domenii.

Totuși, mulți încă se mai întreabă dacă această tehnologie chiar este capabilă să transforme sectorul de dezvoltare durabilă, de la educație la sănătate și agricultură.

Forumul „Tehnologia Blockchain și Sectorul de Dezvoltare Durabilă” își propune să plaseze dialogul între participanți dincolo de afirmațiile promițătoare și să evalueze potențialul real al acestei tehnologii, raportat la problemele cele mai actuale din sectorul de dezvoltare durabilă: remitențele, managementul lanțurilor de aprovizionare, practicile de vot, contractele smart, titlurile de proprietate pentru terenuri, stocarea dosarelor medicale și multe altele.

Evenimentul își propune să adune la un loc persoane angajate în aspectele teoretice, dar și practice ale domeniului, influenceri în tehnologiile Blockchain, delegații ale Băncilor de Dezvoltare și altor organizații internaționale, precum și reprezentanți ai autorităților și factorilor de decizie din Europa de sud-est.

Forumul va avea loc pe data de 7 noiembrie și se va desfășura în orașul Cluj, Str. General Traian Moșoiu, nr. 10-12, Opera Plaza,Site creat de