Din Zona

Lacul Gilău de lângă Cluj, unul dintre cele mai frumoase din Munţii Apuseni, este plin de gunoaie

Lacul Gilău

Lacul Gilău de lângă Cluj-Napoca, considerat unul dintre cele mai frumoase din Munţii Apuseni, este plin de gunoaie, deşeuri menajere şi resturi de vegetaţie. Situaţia nu este, din păcate, una nouă, iar vina este împărţită între turişti, autorităţi locale şi Aple Române. Problema şi mai gravă este că acest lac reprezintă sursa de apă potabilă de rezervă a municipiului Cluj-Napoca.

Ajung acolo datorită unui management defectuos al salubrizării în zonă şi a deşeurilor în general. Și ajung pe malurile apelor şi de acolo în apă. Noi avem pe acumularea Gilău angajaţi permanenţi şi atât cât timpul le permite şi observă plutitori pe luciul apei se urcă în barcă şi strâng,” a declarat Ioan Curt, director tehnic Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa pentru Digi24.

Lacul are afluenţi, adică acele pârâuri şi râuri care curg în lac. Sigur că zona turistică a Gilăului este deosebit de vastă având peste 30 de kilometri de drumuri judeţene şi sigur că turistul aruncă peste tot şi sigur că aceste peturi şi dozele ori orice altceva ajunge pe luciul apei,” a povestit Carol Okos, viceprimarul comunei Gilău, pentru sursa citată.Lasă un răspuns

Site creat de