Din Zona

Laguna Albastră a fost cumpărată! În zonă se va construi un complex turistic

laguna albastra aghiresu cluj

Lacul „Laguna Albastră” din Aghireşu, aflat la 35 de kilometri de Cluj-Napoca, scos la vanzare de ani buni a fost cumparat de omul de afaceri Ioan Tecar. Supranumit „Micul Paradis” de cei care merg vara să se răcorească în cadrul unui peisaj mediteranean, zona a fost pusa în vânzare pentru suma de 240.000 de euro. Ioan Tecar nu a dezvaluit, insa, pretul achizitiei.

Ioan Tecar a declarat, in exclusivitate pentru Ziar de Cluj, ca a cumparat lacul si terenul aferent, de 27 de hectare, in urma cu 2-3 luni.

Am achizitionat Laguna Albastra pentru ca am vazut, efectiv, zona si ce se poate face acolo. Mi-am dat seama ca acolo se pot face lucruri frumoase, minuni, datorita reliefului, galeriilor care sunt acolo, apei si zonei. Gandim un proiect turistic pentru Laguna Albastra, o investitie de 15-20 de milioane de euro, pe o perioada de cinci ani. Ma gandesc sa atrag fonduri europene, dar si la un parteneriat public-privat cu Primaria Aghiresu. Sunt posibile mai multe scenarii, cert este ca se pot face lucruri extraordinar de frumoase”, a declarat Tecar.

Terenul de 24 de hectare a fost achiziţionat, în perioada crizei, de cei care deţin complexul Sun Garden contra unei sume aproximativ de 100.000 de euro.

Numele de “Lagună Albastră” a fost dat lacului de către sateni, cu mult timp în urmă. Lacul a apărut în urma prăbuşirii unei foste cariere, care a fost apoi inundată de un izvor subteran.

Mai multe detalii pe Ziar de Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de