Uncategorized

"Laguna Albastră" de lângă Cluj-Napoca este scoasă la vânzare

laguna albastra aghiresu cluj

Lacul „Laguna Albastră” din Aghireşu, aflat la 35 de kilometri de Cluj-Napoca, este scos la vânzare. Supranumit „Micul Paradis” de cei care merg vara să se răcorească în cadrul unui peisaj mediteranean este pus în vânzare pentru suma de 240.000 de euro.

Lacul este spectaculos, apa având o culoare de un albastru precum cerul. Laguna Albastră, aşa cum a fost denumit lacul, este străjuită de pietre calcaroase gălbui şi tufişuri de papură de un verde crud, ceea ce îi conferă locului un aspect deosebit şi unic în România.

Situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, lacul este vizitat de sute de turişti pe timpul verii.

Noul PUG al localităţi Aghires este în aprobare, urmând ca toată suprafaţa terenului să intre în intravilan.

La Lacul Laguna Albastră se poate ajunge pe două trasee: Cluj-Napoca – Baciu – Gârbău – Aghireş Fabrici sau Cluj-Napoca – Gilău – Căpuş – Gârbău – Aghireş Fabrici” se arată în anunţul postat pe internet.

Terenul de 24 de hectare a fost achiziţionat, în perioada crizei, de cei care deţin complexul Sun Garden contra unei sume aproximativ de 100.000 de euro.

Numele de “Lagună Albastră” a fost dat lacului de către sateni, cu mult timp în urmă. Lacul a apărut în urma prăbuşirii unei foste cariere, care a fost apoi inundată de un izvor subteran.0 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de