Social & Cultura

Lămpile UV-C și domeniile lor de aplicație

Lămpile UV-C și domeniile lor de aplicație

Până de curând, lămpile UV-C erau utilizate pentru dezinfectarea încăperilor din domeniul medical, indiferent că era vorba despre cabinete medicale sau saloane de spital. Odată cu apariţia pandemiei, s-a identificat o creștere a interesului și din partea antreprenorilor din alte domenii, cum ar fi cel alimentar, Horeca și chiar din partea consumatorilor casnici.

De aceea, producătorul numărul 1 din România în materie de dispozitive biocide, BIOCOMP, a dezvoltat diferite tipuri de astfel de lămpi, care pot fi utilizate în orice domeniu. Principalul rol al acestor produse este acela de a preveni sau de a reduce riscul prezentat de contaminarea cu microorganisme, cum ar fi bacterii, virusuri, mucegai.

Lămpile UV-C la birou 

Sănătatea și starea de spirit a angajaţilor influențează în mod direct productivitatea acestora și, implicit, succesul companiei. Prin urmare, antreprenorii care doresc să creeze angajaților lor un mediu sigur și confortabil, în care să își desfăşoare activitatea, aleg, mai ales în condiţiile actuale, lămpile UV-C pentru dezinfectarea spaţiilor de birouri.

În cadrul birourilor, personalul este mai expus îmbolnăvirilor, prin contactarea de diferite virusuri sau bacterii. Astfel, este foarte important ca spațiul și suprafeţele să fie dezinfectate periodic, motiv pentru care aceste lampi UV sunt extrem de eficiente. Radiațiile UV-C dezinfectează aerul și suprafeţele oricând este nevoie. În acest sens, dacă vor fi lăsate să funcționeze pe timpul nopții, când nu mai este nimeni la birou, dimineața activitatea va putea fi desfășurată în condiții optime.

Lămpile UV-C în domeniul medical

Domeniul medical este unul dintre domeniile în care este absolută nevoie de o dezinfecție și sterilizare eficiente. Din acest motiv, lămpile biocide sunt utilizate de mult timp de personalul medical pentru a dezinfecta spaţiile din cabinetele medicale sau din saloanele spitalelor.

Unul dintre motivele pentru care lămpile UV sunt unul dintre cele mai utilizate dispozitive de dezinfecţie în domeniul medical este acela că pot fi distruse multe tipuri de agenți patogeni: bacterii, virusuri, spori de mucegai, drojdii, alge, protozoare și viermi paraziți.

Lămpile UV-C și industria alimentară

Similar cu rolul deosebit de important pe care îl are dezinfecția în domeniul medical este și cel al dezinfecţiei în industria alimentară, aceasta având un impact direct asupra sănătății oamenilor. 

De exemplu, în cazul sectorului de prelucrare și procesare carne, radiațiile UV-C sunt utilizate pentru dezinfectarea echipamentelor, vitrinelor frigorifice și chiar a mașinilor de transport. De asemenea, mai sunt folosite pentru reducerea bacteriilor care se află pe suprafața cărnii. În cazul fructelor și legumelor proaspete, utilizarea acestor lămpi contribuie la menţinerea pentru mai mult timp a aspectului de proaspăt.

Totuși, trebuie ținut cont că lampa UV utilizată pentru dezinfecţie diferă de la un domeniu la altul.Lasă un răspuns

Site creat de