IT

Laptopuri perfecte pentru pasionații de fotografie

cluju.ro Laptopuri pentru pasionatii de Fotografie

Fotografiatul nu este chiar cel mai ieftin hobby. Ba chiar s-ar putea spune că singurul lucru gratuit este aerul pe care-l pozezi. Și, în unele cazuri, nici ăla. Kit-ul clasic de fotograf, chiar și amator, cuprinde aparat (normal), obiective (cât mai multe și variate), geantă, poate trepied și, ceva de multe ori ignorat, un laptop bun. Pentru că toate finețurile care se ajustau pe vremuri în cameră de developare au loc pe laptop acum. Și trebuie să fie suficient de performant încât să ducă toate programele de specialitate.

Deci, după ce că investești în obiectul muncii, mai trebuie să bagi bani și în obiectul procesării. Din fericire, poți să-ți iei laptop în rate cam de la orice comerciant serios. Dar tot rămâne întrebarea: ce model?

Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Cu design flexibil, ecran superb și procesor rapid, chiar e o plăcere să lucrezi cu X1. Ecranul nu este ceva nemaipomenit în domeniu, dar face exact ce ai nevoie să facă: surprinde culorile la o fidelitate ridicată și o luminozitate de până la 477 nits. Adică, în termeni pământești, arată marfă. Design-ul 2în1 îți permite să folosești stiloul, dacă ți-e mai ușor așa. Iar creierul i7 de sub carcasă îți garantează editare fără emoțiile că vor pica softuri. Ca să fie tacâmul complet, latpopul mai e și suficient de robust încât să editezi fotografii în deplasare, chiar după ce le-ai făcut.

MacBook Pro 15”

Nu putea să lipsească Apple din lista asta. În primul rând, ochiul de fotograf obișnuit cu frumosul este atras aproape instinctiv de liniile slim ale oricărui produs Apple. Dar frumusețea nu e de suprafață. Celebrul ecran Retina de 15,4 inchi surprinde culorile în cele mai vii forme. Drive-ul SSD este și el o operă de artă, de care te vei bucura din plin la transferuri de fotografii RAW. Iar sub capotă, lucrează același Intel i7 sau i9, în funcție de portofel.

Microsoft Surface Book 2

Nu o să evităm elefantul din cameră: e scump, poate chiar prea scump. E 2în1, deci poți să folosești doar ecranul. Dar în modul de laptop, este și foarte, foarte flexibil. Display-ul are cam aceleași specificații ca X1 Yoga. Dar începi să simți cu adevărat banii cheltuiți abia când îl pui la treabă. Se mișcă excelent, mai ales cu placa video GeForce GTX de la Nvidia.

Huawei MateBook X Pro

Arată ca un Mac, se mișcă precum un Mac, poți să juri că e un Mac. Dar este un Mate. Da, Huawei n-a avut nicio reținere în a-i copia pe cei de la Apple. Dar măcar au făcut-o bine. MateBook X Pro este unul dintre cele mai bune laptopuri din 2019. Baterie care stă vie 10 ore, design elegant și un display edge-to-edge pe care vezi binișor chiar și în condiții de soare puternic. Și, așa cum ne-a obișnuit Huawei, toate astea vin la un preț mult mai mic decât al competiției.

Dacă n-ai găsit ceva convingător în lista de mai sus, poți să mai investighezi ofertele magazinelor de electronice și electrocasnice. Și, în caz că dai nas în nas cu laptopul perfect pentru tine, ia și un card de cumpărături la tine, ca să fii sigur că nu-ți scapă printre degete. CardAvantaj împarte orice preț în rate și are oferte speciale la mai toate magazinele de specialitate.

 Lasă un răspuns

Site creat de