IT, Important

Laptopuri recomandate și la muncă, și la joacă

Laptopuri recomandate și la muncă, și la joacă

Dacă a sosit momentul să-ți schimbi laptopul, trebuie să iei în calcul toate opțiunile. Puterea de procesare, ergonomia tastelor, calitatea ecranului, viteza grafică și, nu în ultimul rând, bugetul. Sigur că poți opta pentru un laptop în rate, ceea ce-ți permite să alegi cele mai bune specificații. Dar întrebarea este: există laptopul complet, care să te sprijine și la treabă, și la joacă? Iată câteva modele.

Dell G5 5590

Compania Dell se laudă cu unele dintre cele mai bune laptopuri pentru gaming din segmentul accesibil. Dacă îți place să împletești munca de acasă cu jocurile în rețea, modelul G5 este o bună opțiune. Și îți oferă performanță, design compact și baterie cu viață lungă, toate la prețuri foarte competitive, în funcție de componentele pe care le alegi. Are un procesor Intel Core i5, care păstrează armonia între memoria de 8 GB RAM, placa video NVIDIA GeForce GTX 1050 și hard disk-ul de 1 TB. Mai mult decât suficient pentru un laptop care nu se vrea vârf de gamă, ci un produs bun, la preț decent.

Acer Aspire 5

Coborâm puțin pe scara prețului și descoperim o surpriză în segmentul economic. Aspire 5 este, așa cum ne-a obișnuit producătorul Acer, un compromis pe care-l faci bucuros. Pentru că primești un Intel Core i7, 8GB RAM cu loc de îmbunătățire și mai multe porturi decât vei avea nevoie. Iar totul este găzduit de un laptop cu design foarte plăcut, cu greutate redusă și baterie surprinzător de bună pentru prețul său.

Apple MacBook Pro

Ecranul, ecranul și iar ecranul. Sigur, designul Apple este impecabil, dar e ceva normal. Ne-am obișnuit și cu sistemul de operare care fructifică la maximum procesorul cu până la 8 nuclee, memoria care poate ajunge până la 64GB RAM și grafica rapidă marca AMD Radeon Pro. Dar dacă aceste specificații nu te conving, sigur o va face ecranul Retina de 16 inchi, cu tehnologii True Tone și Wide color. Dacă vrei să te bazezi pe un laptop și la bine, și la greu, cel mai puternic notebook creat de Apple sigur este o variantă de luat în calcul.

Razer Blade 15

Dar dacă vrei performanță creată special pentru gaming, care îți va prinde bine și la munca de zi cu zi, Razer Blade 15 este următorul nivel. Că tot veni vorba de ecran, display-ul celor de la Razer este pur și simplu impecabil. Cu o rată de refresh care poate ajunge până la 240 Hz, răspunsul primit în jocuri, dar și în programele de editare video sau foto este aproape instant. Iar imaginea se mișcă fără cusur, grație în parte și procesorului de generație a 9-a de la Intel, dar și graficii de top de la nVidia. Dar poate cea mai interesantă latură a acestui model este discreția. Dacă majoritatea laptop-urilor create pentru gaming fac tot posibilul să-și etaleze performanțele extreme și prin design, Razer Blade 15 vine cu o carcasă cât se poate de curată și minimalistă, fără extravaganțe copilărești.

O regulă de bun simți când vine vorba de ales laptopuri și electronice este să alegi corect de la bun început. Poți face față unei investiții mai mari dacă folosești un card de credit precum CardAvantaj. Acesta îți permite să împarți costurile în rate și să cumperi un laptop  pe care te vei baza mulți ani de acum încolo.Lasă un răspuns

Site creat de