Social & Cultura

Lăzi congelatoare: ce trebuie să știi despre ele

Lăzi congelatoare: ce trebuie să știi despre ele

Cumpărarea unei lazi congelatoare profesionale se face relativ rar, deoarece acest tip de echipamente HoReCa are o durată de funcționare îndelungată fără a avea nevoie de niște reparații capitale.

De ce să comanzi lăzi congelatoare pentru unitatea ta?

Lăzile congelatoare se găsesc în cea mai mare parte în restaurante, magazine alimentare, baruri, cofetării, cantine și alte unități alimentare de diverse dimensiuni. Aceste echipamente frigorifice sunt extrem de populare deoarece sunt ideale pentru depozitarea unor cantități relativ generoase de alimente.

Lada congelatoare este cel mai economic tip de congelator profesional existent în prezent, fapt care se datorează în principal faptului că forma sa de cutie mare (cufăr ergonomic) va oferi o capacitate de depozitare foarte generoasă.

Are un capac articulat care se deschide în sus, care este, de asemenea, foarte ușor de utilizat. Dimensiunea mare a congelatorului și deschiderea în sus a capacului necesită amplasare într-un spațiu adecvat.

Capacitatea unei lăzi frigorifice ce se alege depinde de spațiul disponibil în unitatea unde se va amplasa. Dintr-un anumit punct de vedere se pot compara cu niște camere frigorifice micșorate. Doar că în loc de ușă laterală au un capac în partea superioară.

Lăzile congelatoare sunt echipamente foarte compacte, iar capacitatea lor se calculează în litri.

Capacitatea medie a acestor echipamente frigorifice profesionale este de 200 – 250 litri. Cu toate acestea, nu este neobișnuit să se găsească în oferta distribuitorilor și produse de acest gen cu o capacitate mult mai mare.

Lăzile congelatoarele sunt, de asemenea, incredibil de utile în activitățile de restaurare.

O ladă congelatoare spațioasă și economică este un echipament de bază al oricărui restaurant modern, indiferent cât de mare sau de mic este acesta sau de ce feluri de mâncare se servesc acolo clienților.

Carcasa unei lăzi congelatoare profesionale este fabricată cel mai adesea din oțel inoxidabil acoperit cu o vopsea specială. Dispozitivul în cauză se poate seta ușor utilizând un controler electronic.

Cum poți ca să ajustezi modelul de ladă congelatoare la nevoile curente? Parametrii cheie ce trebuie urmăriți

●    Dimensiunile

Primul lucru la care trebuie să fii atent atunci când cumperi o ladă congelatoare profesională se referă la dimensiunile sale. Reglează mărimea sa la specificul locului în care o vei amplasa. Echipamentul frigorific respectiv nu ar trebui să domine întreaga zonă, deoarece utilizarea sa va deveni greoaie (mai ales dacă este vorba de un spațiu comercial cu autoservire pentru clienți).

●    Capacitatea lăzii congelatoare

Capacitatea este un parametru strâns legat de dimensiunile sale și este calculat în litri.

●    Clasa energetică

Cea mai rezonabilă alegere atât pentru bugetul firmei, cât și pentru mediu va fi o ladă congelatoare de clasă energetică superioară, eco friendly, care poate oferi satisfacție pe termen lung.

●    Timpul de funcționare al lăzii congelatoare fără acces la electricitate

Firma se află într-o zonă cu întreruperi frecvente de curent electric? În acest caz asigură-te că investești într-un model care, după ce a fost întrerupt de la sursa de alimentare, va continua să funcționeze timp de cel puțin 24 de ore.

●    Brandul

Când cauți o ladă congelatoare, nu merită să iei decizii la repezeală și să alegi un dispozitiv cu sigla unei companii no name. Calitatea acestor lăzi congelatoare lasă deseori mult de dorit. Așa că este mai bine ca să alegi un model oferit de o companie cu o poziție stabilită pe piața de profil, precum sunt produsele de acest gen de la compania TC Romania.

Intră pe tcromania.com și alege de acolo tipul de ladă frigorifică optim pentru afacerea ta!Lasă un răspuns

Site creat de