De Vazut

Lenjeriile de pat – top 5 materiale

Lenjeriile de pat - top 5 materiale

Dormitorul trebuie să fie una dintre cele mai confortabile încăperi din locuință, deoarece este o cameră dedicată în principal odihnei. 

Există mai multe elemente de care trebuie să ții cont atunci când te ocupi de designul dormitorului, însă un lucru foarte important se referă la alegerea lenjeriei de pat. Aceasta nu numai că trebuie să arate foarte bine, dar trebuie să fie și de calitate superioară. 

Iată cele mai bune materiale pentru lenjeriile de pat, care te vor îmbia la odihnă și relaxare.

Lenjeriile de pat din bumbac sunt cele mai răcoroase

În cazul în care ești o persoană căreia nu îi place căldura, mai ales în timpul somnului, cea mai bună alegere când vine vorba de lenjeria de pat este bumbacul. 

Bumbacul este un material foarte răcoros, potrivit pentru nopțile lungi de vară. Dacă vei căuta cu atenție, vei găsi lenjerii de pat moderne și confortabile, în diverse modele, pe care le poți integra în stilul în care ai amenajat dormitorul. 

Ține cont de culoarea sau culorile lenjeriei de pat, în așa fel încât să aibă un aspect plăcut și să creeze o atmosferă reconfortantă, care să te ajute să te relaxezi pe timpul nopții.

Așternuturile din flanel sunt potrivite pentru persoanele friguroase

Un alt material de calitate din care se confecționează lenjerii de pat este flanelul. Acest material este foarte confortabil și moale, fiind preferat de către persoanele care suferă din cauza frigului. Flanelul este foarte călduros datorită compoziției și texturii sale, așa că se potrivește mai ales în perioada sezonului rece.

Bumbacul satinat este un material foarte plăcut la atingere

Bumbacul satinat este un material cu o textură foarte fină și plăcută la atingere. Tocmai din acest motiv se confecționează lenjerii de pat din aceste material, fiind foarte moale, ceea ce explică confortul ridicat pe care îl oferă.

Această țesătură este foarte ușoară și răcoroasă, în așa fel încât se recomandă persoanelor cărora nu le place în mod deosebit căldura și vor să aibă cât mai multă libertate de mișcare în timpul somnului.

Microfibra este un material răcoros, potrivit pentru lenjeriile de pat de vară

Lenjeriile de pat confecționate din microfibră sunt ideale pentru cei care vor să aibă un așternut cât mai ușor și mai răcoros. Totuși, un dezavantaj al lenjeriilor de pat din microfibră este că nu permit pielii să respire atât de bine, ceea ce poate cauza transpirație și o stare de disconfort pe timpul nopții. Din acest motiv sunt de preferat lenjeriile de pat din materiale naturale, precum este bumbacul.

Lenjeriile de pat din bumbac croșetat sunt foarte pufoase

O altă opțiune atunci când ești în căutarea unor lenjerii de pat cât mai confortabile este să alegi acele lenjerii confecționate din bumbac croșetat. Avantajul acestui material este că lasă pielea să respire, prin urmare este foarte sănătos și confortabil. 

În plus, este și călduros datorită texturii pufoase pe care o are.

Lenjeria de pat este un element foarte important care contribuie decisiv la modul în care te odihnești în timpul nopții. Nu este suficient ca structura patului pe care dormi să fie una solidă și salteaua să fie de calitate, deoarece lenjeria de pat este primul element cu care pielea ta intră în contact. 

Contează foarte mult materialul din care este confecționată lenjeria de pat și este indicat să alegi materiale naturale, care să îți ofere o stare de bine și care să fie plăcute la atingere, în așa fel încât să ai parte de confortul mult dorit.

foto: vivre.roLasă un răspuns

Site creat de