Sport

Liberty on Bike 2016 – Trei zile dedicate ciclismului, la Cluj

Liberty on Bike

De vineri până duminică, cicliști amatori și profesioniști participă la cea de-a treia ediție a Liberty on Bike, eveniment care urmărește să promoveze valori precum un stil de viață sănătos, respect, spirit de echipă și generozitate, responsabilitate socială. Ca rezultat concret al acestor obiective, organizatorii, Liberty Technology Park Cluj și Tura de Noapte, vor să sprijine copii din comunități izolate ale Clujului să ajungă mai ușor la școală pe bicicletă.

„Ne dorim ca provocarea lansată anul acesta să fie una pe termen lung și, împreună cu partenerii noștri, să ajungem la tot mai mulți copii. Așa cum Liberty on Bike a evoluat de la un an la altul, la fel ne dorim să creștem amploarea proiectului social și să promovăm în mod constant valorile în care credem și care se regăsesc și în filosofia noastră”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

„Inițiativa Liberty Technology Park Cluj ne bucură, mai ales că în perioada următoare vrem să ne focalizăm atenția asupra promovării ciclismului în rândul copiilor și al tinerilor. Marii campioni ai României au crescut pentru că cineva cândva, undeva, a avut o viziune și a reușit să sprijine un copil talentat care s-ar fi irosit în lipsa acelui ajutor. Vom începe cu câteva biciclete, dar viitorul poate fi mult mai ambițios”, a declarat Dan Koblicska, reprezentant al asociației sportive Tura de Noapte.

Organizatorii au pregătit trei zile de activități sportive destinate angajaților companiilor din cadrul parcului tehnologic, pasionaților de ciclism și publicului larg: Criteriul Companiilor, Gentlemen’s Race și o cursă de gran fondo.

Vineri după-masă, la Liberty Technology Park Cluj se va desfășura Criteriul Companiilor, cursă organizată pentru angajații companiilor din cadrul parcului tehnologic. Sâmbătă, toți pasionații de ciclism sunt așteptați la Gentlemen’s Race, cursă de echipă relaxată, fără arbitri și fără taxă de înscriere. Doritorii trebuie să aibă bicicletă de tip cursieră, cască și să se înscrie pe  www.turadenoapte.dck.ro până vineri la ora 18. Componența echipelor va fi stabilită apoi prin tragere la sorți, iar reuniunea participanților va avea loc sâmbătă la ora 10, la Liberty Technology Park Cluj, urmând ca apoi să se desfășoare cursa de 35 de kilometri. Câștigătorii vor fi premiați de Multipower și Bike44, partener Gentlemen’s Race.

Duminică, cinci echipe de ciclism ce reprezintă diferite cluburi sportive din Transilvania se vor întrece într-o aventură de tip gran fondo, al cărei traseu acoperă o distanță de aproape 120 de kilometri, prin zona muntoasă a județului Cluj.

Tura de Noapte este un club de ciclism amator care organizează și participă la evenimente și ieșiri pe bicicletă în zona Clujului. Grupul promovează și apreciază respectul în trafic, indiferent de motorizare sau de numărul de roți, și încurajează un stil de viață sănătos.Lasă un răspuns

Site creat de