Timp liber

Liberty on Bike ajunge la cea de-a patra ediție. Programul complet

liberty on bike

Cea de-a patra ediție a Liberty on Bike, eveniment organizat de Liberty Technology Park Cluj și Tura de Noapte, se desfășoară în perioada 22-24 septembrie. Prin intermediul acestui proiect, organizatorii continuă campania de sprijinire a copiilor din zone greu accesibile și izolate ale Apusenilor (Iara, Valea Ierii, Muntele Rece), care au accesul îngreunat la școală și le-ar fi mai ușor să se deplaseze cu ajutorul bicicletelor.

Anul trecut, cinci copii au primit biciclete în urma Liberty on Bike, iar pentru acest an organizatorii își propun să strângă fonduri pentru mai multe biciclete.

Liberty on Bike 2017 se desfășoară astfel:

Vineri, 22 septembrie – Criteriul Companiilor:

Cursă de tip „Criterium” (cursă rapidă, cu o tură parcursă de mai multe ori), cu punct de start și finish la Liberty Technology Park Cluj, organizată pentru angajații companiilor din cadrul parcului tehnologic. Participă 10 echipe.

 • 16-17.00 – discuții tehnice, expoziție de biciclete și standuri sportive, prezentarea campaniei și strângere de fonduri. Parteneri: CERT Transilvania, Worwag Pharma, Medicover, Asociația de Podiatrie, Autotransilvania, Bike44, Kinetomed, Liberty Fitness, Supp, Trainsaddicted.
 • 00 – startul primei echipe pe traseul de aproximativ 2,5 km, în interiorul campusului Liberty
 • 19.00 – premierea câștigătorilor

Sâmbătă, 23 septembrie – Gentlemen’s Race:

Cursă de echipă de 35 de kilometri și o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 300 de metri; cursă relaxată, fără arbitri și fără taxă de înscriere. Echipele sunt stabilite prin tragere de sorți, pentru a coagula comunitatea de bicicliști. Fondurile sunt asigurate de partenerii evenimentului, iar participanții sunt încurajați să susțină campania comunitară menționată mai sus. Sunt peste 60 de persoane înscrise.

 • 00-10.00 – în curtea Liberty Technology Park: centru de colectare de piese, echipamente și biciclete pentru donații.
 • 00-10.30 – reunirea echipelor, în curtea LTPC
 • 30-11.00 – deplasare la startul oficial (capătul Bulevardului Muncii – parcarea Emerson)
 • 00 – startul competiției
 • 00 – sosire estimată pentru ultima echipă
 • 00-14.00 – afișarea rezultatelor și picnic
 • 00-15.00 – premiere
 • 00 – închiderea standului de donații

Duminică, 24 septembrie – Gran Fondo:

Se va desfășura pe un traseu de aproape 120 de kilometri și își propune să promoveze zone pitorești din partea muntoasă a județului Cluj, pe teritoriul comunelor Beliș, Mărgău, Sâncraiu, Călățele și Mănăstireni. La acest eveniment au confirmat participarea zece echipe de ciclism, care reprezintă diferite cluburi sportive din Transilvania și Banat.Lasă un răspuns

Site creat de