Social & Cultura, Important

Liberty on Bike la Cluj! Fondurile strânse vor fi donate unor copii din zonele izolate ale Clujului

Liberty on Bike

Liberty Technology Park Cluj și Tura de Noapte organizează cea de-a treia ediție a Liberty on Bike, eveniment prin care urmăresc să dezvolte „spiritul Liberty” atât în cadrul parcului tehnologic, cât și în comunitate.

Prin fondurile strânse, organizatorii doresc să sprijine copii din comunități izolate ale Clujului să ajungă mai ușor la școală pe bicicletă și să promoveze activitățile sportive în general.

Sunt pregătite trei zile de activități sportive destinate angajaților companiilor din cadrul parcului tehnologic, pasionaților de ciclism și publicului larg: Criteriul Companiilor, Gentlemen’s Race și o cursă de gran fondo.

Am dezvoltat proiectul Liberty on Bike din dorința de a încuraja un stil de viață sănătos, care include sport, relaxare, prieteni și bună-dispoziție. Evenimentul a crescut organic de la un an la altul, astfel că ne-am propus să canalizăm implicarea participanților către sprijinirea comunității. Fondurile strânse la Liberty on Bike 2016 vor fi folosite pentru a le oferi biciclete unor copii din zone izolate ale Clujului și care ajung cu dificultate la școală”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Voluntarii și membrii clubului Tura de Noapte vor pregăti bicicletele și se vor asigura că ajung la copii care au nevoie de ele. Pentru mulți dintre noi, accesul la școală pare ceva banal, dar în anumite zone, cutreierate de colegii noștri, sunt case și familii pentru care un astfel de sprijin poate garanta accesul la educație”, a declarat Dan Koblicska, reprezentant al asociației sportive Tura de Noapte.

Liberty on Bike 2016 începe în 23 septembrie, cu Criteriul Companiilor, o cursă de tip „Criterium” (cursă rapidă, cu o tură parcursă de mai multe ori), cu punct de start și finish la Liberty Technology Park Cluj, organizată pentru angajații companiilor din cadrul parcului tehnologic.

Este o cursă care pune accentul pe colaborare și se bazează pe munca în echipă, iar aici vor participa echipe formate din patru persoane, angajate ale aceleași companii.

Evenimentul continuă sâmbătă, 24 septembrie, cu Gentlemen’s Race, o cursă de echipă relaxată, fără arbitri și fără taxă de înscriere, la care pot participa toți pasionații de ciclism. Este un format organizat pentru prima dată în 2008 în SUA și care a devenit repede un eveniment popular, sprijinit de pasionați din întreaga lume. Ziua de sâmbătă se adresează exclusiv bicicletelor de tip cursieră, în contextul în care calendarul evenimentelor de ciclism pe șosea este destul de sărac. Înscrierea se face individual, pe site-ul Tura de Noapte, iar organizatorii vor respecta și în acest an elementul inedit de la edițiile precedente: echipele sunt stabilite prin tragere de sorți, pentru a coagula comunitatea de bicicliști.

Week-end-ul ciclistic propus de Liberty Technology Park Cluj și Tura de Noapte continuă duminică, 25 septembrie, printr-o aventură de tip Gran Fondo. Traseul acoperă o distanță de aproape 120 de kilometri, prin zona muntoasă a județului Cluj, și va fi acoperit de cinci echipe de ciclism care reprezintă diferite cluburi sportive din Transilvania.

Mai multe informații despre Liberty on Bike 2016 se găsesc pe site-ul ww.libertytechpark.ro.Tura de Noapte este un club de ciclism amator care organizează și participă la evenimente și ieșiri pe bicicletă în zona Clujului. Grupul promovează și apreciază respectul în trafic, indiferent de motorizare sau de numărul de roți, și încurajează un stil de viață sănătos.Lasă un răspuns

Site creat de