Social & Cultura

Liberty Technology Park Cluj și trei proiecte pentru comunitatea clujeană

Au pus umărul la construcția unor locuințe decente pentru familii cu venituri modeste (Liberty Buildathon); au mers cu biciclete cadou la copii de la Muntele Rece și Valea Ierii, pentru ca aceștia să ajungă mai ușor la școală (Liberty on Bike); au strâns pachete pentru familii din zone izolate din Munții Apuseni (campania umanitară de Crăciun a CERT Transilvania).

În 2016, echipa și rezidenții Liberty Technology Park Cluj (LTPC) au rămas fideli valorilor promovate aici și au încercat să dezvolte „spiritul Liberty” atât în cadrul parcul tehnologic, cât și în comunitate.

În acest an ne-am bucurat de o implicare deosebită a rezidenților și a partenerilor parcului tehnologic în proiecte comunitare, lucru pentru care le mulțumim în mod special. Pentru 2017 ne dorim să dezvoltăm proiectele devenite deja tradiționale și să atragem și mai mulți rezidenți și parteneri în promovarea valorilor în care credem: stil de viață sănătos, respect, spirit de echipă și generozitate, responsabilitate socială”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Liberty Buildathon a însemnat un maraton de construcții cu voluntari locali, pe șantierul Habitat for Humanity Cluj. LTPC și Makronetz Development, rezident al parcului, au susținut campania prin suportarea costurilor de transport și logistică aferente voluntarilor implicați în perioada aprilie – august 2016.

Ajunsă la cea de-a treia ediție, competiția de ciclism Liberty on Bike, organizată de LTPC și Tura de Noapte, a demarat în această toamnă și un proiect social: sprijinirea unor copii din comunități izolate ale Clujului să ajungă mai ușor la școală pe bicicletă, o șansă în plus pentru a-și continua studiile.

Au răspuns afirmativ atât participanții celor trei concursuri din competiție (Criteriul Companiilor, Gentlemen’s Race și cursa de Gran Fondo), cât și partenerii Altran Romania, Control Data Systems, Medicover, Regal Beloit, Primul Medical, Printivate, SUPP, Liberty Fitness, Bike44, Moritz Eis, La Casa, Multipower. Apoi, prin sprijinul echipei CERT Transilvania, cinci biciclete au ajuns în luna octombrie la copii din Valea Ierii și Muntele Rece. Mulțumirile celor de la LTPC merg în special către Dan Koblicska și Andrei Coman, care au supervizat întregul proiect.

Comunitatea parcului tehnologic s-a implicat și în campania umanitară de Crăciun CERT Transilvania. Ajunsă la ediția cu numărul nouă, campania își propune să sprijine 120 de familii izolate din Munții Apuseni prin oferirea de alimente și alte lucruri trebuincioase traiului zilnic, precum și dulciuri, jucării și rechizite pentru copii. Cadourile au ajuns în zonele foarte greu accesibile ale Apusenilor în perioada 17-18 decembrie, cu ajutorul mașinilor 4X4 ale voluntarilor CERT Transilvania – Detașamentul de intervenție în caz de dezastre.

 1 Comment

Lasă un răspuns

Site creat de