Uncategorized

Liceul „Avram Iancu” Cluj are cei mai mulţi elevi calificaţi la Olimpiada de Cultură Generală – CuGeT

Liceul Gheorghe Sincai CuGeT etapa 1 2
  • Liceele teoretice „Avram Iancu”, „Gheorghe Șincai” și „Onisifor Ghibu” și Colegiul Economic „Iulian Pop”, în topul calificaților
  • 47 de elevi au răspuns corect la toate întrebările chestionarului

Peste 1.400 de liceeni clujeni au trecut cu brio de prima etapă a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, un proiect lansat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Vitrina Advertising. În timp ce câștigătorii se pregătesc pentru etapa a doua, pe site-ul www.cuget.afacj.ro continuă înscrierile pentru tinerii de până la 25 de ani.

La prima etapă a competiției, pentru care au fost pregătite 7.200 de chestionare, s-au înscris 22 de licee din Cluj-Napoca. Elevii au primit în 18 noiembrie, la ora 14.00, chestionarele cu câte 25 de întrebări. Au avut la dispoziție 15 minute pentru răspunsuri și a fost alegerea fiecăruia dacă să returneze chestionarele sau nu. Dintre cei 3.199 de elevi care au returnat chestionarele completate, aproape jumătate (1.473, adică 46%) au răspuns corect la cel puțin 20 de întrebări și astfel s-au calificat la proba următoare a competiției, care se va desfășura în 20 ianuarie 2016.

Participanții au fost împărțiți în două categorii (clasele IX-X și respectiv XI-XII), iar întrebările au vizat domenii precum Artă; Sport, Muzică și dans; Teatru și film; Literatura română și universală; Științele exacte; Științele naturii; Geopolitică și Cluj-Napoca. Elevii claselor IX-X au răspuns la întrebări precum: La ce interval de timp au loc Jocurile Olimpice?, Care este simbolul chimic al mercurului? sau Cine este fondatorul rețelei de socializare Facebook?, în timp ce liceeni din clasele XI-XII au regăsit în chestionar întrebări precum: Cine a realizat lucrarea „Poarta Sărutului”? sau Ce înseamnă HTML?.74% dintre cei calificați sunt elevi în clasele IX-X. Liceele cu cei mai mulți elevi calificați sunt „Avram Iancu” (249 de elevi), „Gheorghe Șincai” (199 de elevi), Colegiul Economic „Iulian Pop” (119 elevi) și „Onisifor Ghibu” (107 elevi). „Gheorghe Șincai” și „Avram Iancu” au înregistrat cele mai multe chestionare cu toate răspunsurile corecte (25 din 25): 14, respectiv 13 chestionare. În total, 47 de elevi au răspuns corect la toate întrebările. Rezultatele primei probe sunt publicate pe site-ul competiției, www.cuget.afacj.ro.

Ne bucurăm că Olimpiada CuGeT a fost bine primită de elevii din școlile participante și aproape 1.500 de elevi au răspuns corect la întrebările de cultură generală. Îi așteptăm și pe elevii celorlalte licee din oraș, precum și pe toți tinerii cu vârsta de până în 25 de ani, să se înscrie online în competiția noastră și să-și valorifice cunoștințele”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj.

Organizarea concursului în cele 22 de licee înscrise în competiția CuGet are loc cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj. „Le mulțumesc organizatorilor, care le-au oferit elevilor de liceu șansa de a participa la această competiție de cultură generală, le mulțumesc directorilor unităților de învățământ  și nu în ultimul rând tuturor cadrelor didactice din aceste instituții, care s-au implicat în gestionarea primei etape a concursului la nivelul unității de învățământ, asigurând supravegherea și corectarea atentă a tuturor chestionarelor”, a declarat Valentin Claudiu Cuibus, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Proiect realizat în premieră, CuGeT se adresează tinerilor clujeni cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani și se desfășoară în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, în mai multe etape de concurs. Pe lângă cele 22 de licee înscrise în competiție, la CuGeT se pot înscrie până în 10 decembrie elevii oricărui liceu clujean, precum și toți tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, completând formularul de înscriere de pe site-ul www.cuget.afacj.ro. Pentru toți aceștia, prima probă de concurs se va desfășura în ianuarie 2016.

Valoarea totală a premiilor puse în joc este de peste 40.000 de lei, net. La fiecare din cele trei categorii (clasele IX-X, XI-XII și tineri de 18-25 de ani), câștigătorul va primi 5.000 de lei, ocupantul locului doi – 3.500 de lei, iar cel de pe locul trei – 2.000 de lei. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei. Fondul de premiere este asigurat integral de AFA Cluj.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Partener principal: Eximtur. Parteneri: Consiliul Județean al Elevilor, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Impress. Co-producător: TVR Cluj. Parteneri media: Actual de Cluj, Bună ziua Cluj, Cât Costă Clujul, Clujul Cultural, Cluj Life, Cluj Today, eClujeanul, I Love Cluj, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „Clujul are atitudine”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Mai multe informații despre CuGeT: www.cuget.afacj.ro

Mai multe informații despre AFA Cluj:  www.afacj.ro, www.facebook.com/afaclujLasă un răspuns

Site creat de