Liceu

Limba engleză se învață mai ușor când ai manuale de engleză clasa 4

manual engleza clasa 4

O carte de limba engleză clasa 4 este un instrument util pentru elevii care învață la scoală aceasta limba străină.

Pentru studiul în clasa e neapărat nevoie de manual engleza clasa 4 , in care elevii găsesc noi cuvinte noțiuni de vocabular si de gramatică. Una din cele mai des studiate limbi străine moderne este limba engleză, deci oferta librăriilor este una bogata în cărți si manuale de limba engleza clasa 4. Fiecare manual de engleză clasa a 4 a a oferă elevilor informații utile si interesante, redactate conform programei aprobate de Ministerului Educației.

Manualele de engleza clasa 3 sunt pe placul copiilor fiind frumos ilustrate. Autorii au cuprins noțiuni elementare de vocabular, gramatica si diferite teme care  contribuie la dezvoltarea lexicului în limba engleză, prin comunicare directa, cântece, poezii și jocuri distractive.

Ce manuale de limba engleza au la dispoziție elevii in clasa 4?

Oferta librăriilor online cuprinde o serie de cărți si manuale pentru studierea limbii engleze in clasa 4:

  • „ Limba moderna engleza. Manual pentru clasa IV, sem II” de Elena Sticlea, Valentina Barabas, Laura Stanciu
  • „Limba moderna engleza. Manual pentru clasa IV, sem. I” de Elena Sticlea, Valentina Barabas, Laura Stanciu
  • „Limba Engleza, Firm Steps – Manual pentru clasa a IV-a” de Ecaterina Comisel

Câteva manuale de engleza clasa 4 au de asemenea si suport digital:

  • „Manual pentru Limba moderna engleza clasa a IV-a, semestrul I -Students Book ( with CD )”
  • “Manual pentru Limba moderna engleza clasa a IV-a, semestrul II -Students Book (With Cd )”

Manualele din seria Cambridge sunt : „Go Flyers-Cambridge Young Learners English Tests by H. Q. Mitchell-Students Book” si „  Go Starters-Cambridge Young Learners English Tests by H. Q Mitchell-Students Book with 2CDs”

Acestor manuale li se alătură si cărți de gramatica a limbii engleze: „Grammar Time 2, Manual pentru limba engleza, Clasa IV-a. Students Book, with multi-ROM” si „Grammar in Practice 4” apărută la editura Cambridge University Press.

Tematica manualelor  respecta programa școlară actuala si structurează corect informațiile la nivelul elevilor de clasa 4. Literatura, arta și cultura din UK si Statele Unite aduc mai aproape lexicul limbii engleze prin fragmente literare,  pe înțelesul celor mici, cu exemple și ilustrații.

Importanța studierii limbii engleze in școala gimnaziala

Limba engleza este de mulți ani preferata copiilor de vârsta școlară. În anii de gimnaziu, liceu dar și în învățământul superior, studierea limbii engleze oferă orizonturi educaționale lărgite,  oferă șansa unui succes profesional și modelează o carieră solida in orice domeniu.

Limba engleză este predata in scoli incepand cu prima clasa de gimnaziu sau chiar la grupa pregătitoare. Învățarea de mic a unei limbi străine ajuta copilul la fixarea noțiunilor de baza, vocabular si gramatica, folosind jocuri, poezii, cântece si fragmente literare. Manualele de engleza ajută profesorul sa sugereze teme și exerciții acasă. Elevii pot să recapituleze cunoștințele învățate și să exerseze  construind dialoguri cu răspunsuri in engleza.

Utilizând jocuri si dialoguri interactive, melodii, poezii scurte, elevii învață să dialogheze sa discute intr- conversație sau dialog și să analizeze noțiuni elementare legate de lumea înconjurătoare. Manualul are rolul de a oferi noțiuni si concepte, de a face elevul sa exerseze cuvinte și expresii,. Când materia este predata in mod atractiv, învățarea este mult mai ușoară pentru elevi.

Concluzii     

Cele mai recente manuale destinate învățării limbilor străine sunt însoțite de suport digital, fiind utile  atunci când elevul trebuie să studieze acasă online. De aceea, noile ediții cu CD si material digital captează interesul elevilor dar și al profesorilor, ajutând la predarea mai eficienta a limbii engleze. Ascultarea dialogurilor  si recapitularea prin repetiție ajuta la corecția pronunției si la dobândirea unui accent potrivit.

Librăriile online comercializează manuale si auxiliare pentru studiul limbii engleze, ajutând  elevii, profesorii și părinții. Este ușor sa comandați online cărți de engleza.  Livrarea se face oriunde iar manualele si caietele ajung direct la elevi, indiferent daca e vorba de scoală sau acasă.

Autorii redactează aceste materiale didactice cu numeroase  ilustrații, desene și scheme care îmbunătățesc înțelegerea cuvintelor in engleza și ajută la memorarea cunoștințelor de către elevi. Toate manualele de engleze îmbogățesc vocabularul și ajuta la fixarea noțiunilor de gramatica. Din oferta, profesorii aleg manualele cele mai potrivite pentru elevii cu care lucrează in clase.Site creat de