Din Zona

Linie de SMS pentru donatii de 2 euro destinate sprijinirii copiilor sirieni

World Vision Romania deschide linia de SMS 8825 pentru sprijinirea copiilor sirieni

Începând de ieri a devenit activă, pentru 3 luni, linia de SMS 8825 prin intermediul căreia pot fi donați câte 2 euro pentru ajutorarea copiilor sirieni afectați de fenomenul migrației.

World Vision România a inițiat Campania “Ajută copiii refugiați din Siria! Ei n-au nicio vină, dar sunt cei mai afectați!” prin care dorește să sprijine zecile de mii de copii și mame cu nou-născuți care și-au părăsit căminele ca urmare a conflictului intern din Siria. Acești copii sunt acum în pericol să devină malnutriți, să fie abuzați și exploatați.

“E nevoie mai mult ca oricând de solidaritate, responsabilitate și încredere. E momentul ca împreună să acționăm rapid pentru a asigura condiții decente copiilor din taberele de refugiați. Cifrele neoficiale arată că peste 8.000 de copii umblă acum neînsotiți pe străzile din Serbia și Croația, fiind nevoiți să doarmă sub cerul liber, în prag de iarna, fără să beneficieze de hrană sau asistență medicală primară”, a declarat Daniela Buzducea, director executiv World Vision Romania.

Conform ultimelor cifre furnizate de UNHCR, peste 4.013.000 oameni au părăsit Siria de la începutul conflictului intern și, potrivit estimărilor, numărul lor va ajunge la 4,27 milioane până la sfârșitul anului. În Europa au fost înregistrate aproape 429.000 cereri de azil ale cetăţenilor sirieni începând din anul 2011 și se așteaptă ca numărul acestora să crească.

Prin campania de strângere de fonduri prin SMS lansată astăzi, World Vision România se alătură demersului fundației derulat la nivel internațional de susținere din punct de vedere umanitar a acestor oameni. Până în prezent au fost distribuite pachete cu produse alimentare şi apă potabilă, precum și produse de igienă personală. La fiecare sfârșit de săptămână, echipe ale organizaţiei World Vision, special pregătite pentru astfel de situații, au mers în taberele de refugiați și au stat de vorbă cu copiii afectați de această criză.

La nivel internațional, World Vision le-a oferit constant sprijin refugiaților încă din martie 2011. În tot acest timp, peste 2 milioane de persoane au beneficiat de hrană, apă, produse de igienă și sprijin pentru continuarea educației copiilor.

Mai multe informații despre implicarea WVR în criza refugiaților sirieni puteți găsi la

http://www.worldvision.ro/refugiati/proiecte/siria-p1224.html

iar despre implicarea World Vision International

http://www.wvi.org/syria-crisis

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume.  În 25 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.Lasă un răspuns

Site creat de