Social & Cultura

Liposucţia – soluţia chirurgicală pentru a ajunge la dimensiunile ideale

Liposucţia - soluţia chirurgicală pentru a ajunge la dimensiunile ideale

Liposucția elimină depunerile de grăsime din anumite zone ale corpului. Se realizează folosind aspirarea în vid, care descompune celulele adipoase și permite îndepărtarea acestora.

Cui se recomandă această procedură estetică?

Toți pacienții cu depozite de grăsime localizate sunt potriviți. Operația este potrivită atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Scopul principal al acestei proceduri este de a elimina depunerile de grăsime rezistente la dietă și exerciții fizice, nu de a slăbi. Prin urmare, ca rezultat final, pacientul se poate aștepta la formarea siluetei, nu la pierderea în greutate. Dacă pacientul este supraponderal, el trebuie mai întâi să slăbească.

Pregătirea operației

Primul pas îl reprezintă consultația. În timpul examinării:

  • va fi făcută o imagine a zonelor de corectat;
  • chirurgul va stabili dacă această procedură este potrivită pentru pacient;
  • se va discuta rezultatul dorit și măsura în care acesta poate fi atins;
  • cu ajutorul modelării computerizate în timpul consultării, pacientul are ocazia să vadă care va fi rezultatul final;
  • tehnica operativă va fi explicată;
  • pacientul este informat despre perioada de recuperare și despre posibilele riscuri și complicații legate de procedura viitoare;
  • medicul trebuie informat dacă pacientul prezintă alte boli, precum și orice medicamente pe care acesta le ia în prezent (dacă există).

Cum funcționează intervenţia?

Procedura se efectuează cel mai adesea sub anestezie generală, dar poate fi efectuată și sub anestezie locală cu sedare intravenoasă sau anestezie epidurală. Durata depinde de numărul de zone tratate și de cantitatea de țesut adipos care trebuie îndepărtat.

În primul rând, o soluție este injectată în zonele care trebuie tratate, ceea ce reduce sângerarea și ameliorează perioada postoperatorie. Apoi, printr-o mică incizie, se introduce o canulă metalică / tub subțire / cu vârf rotunjit, cu care celulele adipoase se rup mecanic. Canula este conectată la o aspirație de vid, prin care sunt îndepărtate acumulările de grăsime rupte.

La sfârșitul operației, sunt plasate mici drenaje și zonele tratate sunt strânse cu un bandaj elastic autoadeziv. Aceasta este liposucția standard în vid. Se poate face pe toate părțile corpului și oferă rezultate foarte bune. Există, de asemenea, liposucție cu ultrasunete și laser. Aceasta poate fi utilizată numai pentru tratarea unor zone foarte mici.

Când se vede rezultatul?

Rezultatul final devine complet vizibil în jur de sfârșitul lunii a 2-a, începutul lunii a 3-a, deși se observă imediat o modelare a corpului în zonele respective. Țesutul conjunctiv se dezvoltă la locul unde se îndepărtează grăsimea, pielea se micșorează și celulele adipoase nu se mai acumulează acolo.

Riscuri

Există riscuri standard pentru fiecare intervenție chirurgicală, cum ar fi infecția și hemoragia. Însă se poate evita sau reduce riscul complicațiilor alegând ca procedura de liposuctie să fie efectuată de un chirurg plastic cu experiență și calificările corespunzătoare.

Perioada de recuperare

După operație, timp de două luni, se poartă un bandaj elastic. Durerea postoperatorie este destul de ușoară și răspunde bine la analgezice obișnuite. La ceva timp după operație, pe zonele tratate pot apărea echimoze (vânătăi). Însă recuperarea este rapidă și după 3-4 zile pacientul se poate întoarce la muncă.

Photo by Andres Ayrton from PexelsLasă un răspuns

Site creat de