Social & Cultura

O listă atractivă de vinuri, cheia afacerilor din domeniul HORECA! Află acum de ce trebuie să ții cont pentru a te face remarcat

vinuri

De la hoteluri la baruri și restaurante, în fiecare locație ce activează în domeniul HORECA, pe lângă băuturile răcoritoare, vom găsi mereu o listă de vinuri. Vinul, în esența sa, este un produs care denotă eleganță și rafinament, având în spate o istorie bogată și cuprinzătoare. Încă din cele mai vechi timpuri, acesta este considerat atât o băutură sfântă, cât și o emblemă a bogăției și a statutului social.

Mai mult decât atât, orice eveniment important trebuia sărbătorit cu cinste, mai exact, cu vinul perfect. Acum, ne bucurăm de o gamă largă de soiuri din care putem alege variantele perfecte pe care să le includem în meniurile noastre. O listă atent concepută poate îmbunătăți experiența clienților și poate contribui la reputația locației.

Noi venim în ajutorul vostru cu câteva sfaturi de care să țineți cont pentru a opta pentru vinurile perfecte, ce se îmbină armonios cu preparatele din meniu.

1. Înțelegerea consumatorilor

În primul rând, fiecare afacere din domeniul HORECA are o anumită structură și tematică care ajută la dezvoltarea acesteia și la conturarea unei imagini clare în viziunea publicului. De aceea, când alegem vinurile pentru meniu, trebuie să ținem cont de publicul nostru țintă. Pentru a ne fi mai ușor, putem să ne punem următoarele întrebări:

– Care este media de vârstă? Optează pentru băuturi tradiționale sau premium?

– Cine sunt clienții tăi?

– Ce tipuri de vin preferă? Locale sau internaționale?

– Ce preparate ai în meniu și cu ce vin se potrivesc?

Răspunsul acestor întrebări te va ajuta să conturezi un profil al clientului consumator care te va ajuta să te ghidezi în direcția potrivită.

2. Fă alegeri echilibrate

O afacere de succes este una care promovează diversitatea. Astfel, te încurajăm să optezi pentru vinuri ce satisfac diferite gusturi și bugete, dar în același timp, să rămână în temă. O listă prea lungă poate crea confuzie, deci te sfătuim să optezi pentru 5 feluri de vin roșu, 3 de vin alb, 3 rose și câteva opțiuni de spumante. Desigur, aceste numere pot diferi în funcție de tipul de afacere pe care îl conduci și de clientelă, dar te poți ghida în funcție de acest minimum.

3. Selecția perfectă

Vinul se împarte în trei categorii diferite, în funcție de proveniență. Poți opta pentru cele locale, de la crame din România de renume și astfe, să susții afacerile românești sau te poți îndrepta spre producători internaționali din țări precum: Franța, Italia și Spania. Nu în ultimul rând, nu exclude varianta vinurilor de nișă pentru un plus de rafinament și originalitate. Totuși, un alt aspect important este modul de servire al acestora. Pentru a completa perfect experiența, ai nevoie de pahare vin Horeca de înaltă calitate, sticlă rezistentă sau cristal. Un pahar de vin bine ales ajută la degustarea acestuia și completează perfect buchetul de note și arome. Alege-ți cu grijă furnizorii de vin și accesorii pentru a-ți păstra calitatea serviciilor!

Cu toate aceste sfaturi și recomandări, succesul în domeniul HORECA va fi asigurat,la fel și fericirea și împlinirea clienților care îți vor trece pragul!

Photo by Fotograf Jylland: https://www.pexels.com/photo/photo-of-person-pouring-liqueur-on-wine-glass-2995283/Lasă un răspuns

Site creat de