Social & Cultura, Important

Locuri interesante de vizitat în Cluj-Napoca

biserica sf mihail

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai vechi orașe din România. Această așezare se află în partea centrală a Transilvaniei. În timpurile moderne, românii alcătuiesc majoritatea populației orașului, dar Cluj-Napoca era în trecut un oraș non-românesc.

Oraşul este renumit pentru universitatea sa Universitatea Babes-Bolyai, care este cea mai mare din țara. Viaţa de noapte locală merita o mențiune specială, deoarece există multe cluburi renumite.

Care sunt cele mai interesante locuri de vizitat în Cluj Napoca?

Începeți cunoștința cu Cluj-Napoca cu o vizita la Biserica Sf. Mihail.

Aceasta este o frumoasă biserica romano-catolică în stil gotic. Este a doua cea mai mare biserică din Transilvania. Biserica Sf. Mihail a fost construită în 1390. În ciuda acestei vârste onorabile, biserica este în stare bună, surprinzând şi încântând numeroșii săi invitați.

Multe personalități importante au vizitat această biserică de-a lungul lunii sale istorii. Mulţi prinți mari ai Transilvaniei au fost aleși în Biserica Sfântul Mihail. Regina Isabella i-a dat lui Ferdinand I coroana maghiară aici.

biserica sf mihail

La o excursie la aceasta biserica, aruncați o privire către altarul care este aici încă din secolul al XIV-lea. Altarul este încă în stare foarte buna. In prezent, orașul este mândru de atracția sa principala datorita moștenirii culturale bogate. Cele mai interesante locuri de vizitat in Cluj Napoca sunt următoarele:

Biserica Reformataă si Bastionul Croitorilor este printre cele mai interesante locuri de vizitat in Cluj Napoca

Dupa cum veti observa cand veti vizita orasul, exista o multime de biserici in Cluj, fiecare reprezentand credintele diferite ale comunitatilor locale. O cladire din secolul al XV-lea, Biserica Reformata gazduieste cea mai mare colectie de Stema transilvaneana.

In spatele bisericii, exista singurul turn al cetatii medievale inca in picioare, Bastionul croitorilor. Turnul a fost renovat de mai multe ori si si-a deschis usile pentru public ca un centru de cultura urbana. In interior, puteti admira opere locale de expozitii de arta.

Muzeul Farmaciei este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat in Cluj Napoca

Situat in ceea ce a fost prima farmacie clujeana, Muzeul Farmaciei afișează patru secole de medicina transilvăneană.  Muzeul este împărțit in trei părți: laboratorul, depozitul si „biroul”, unde medicamentele erau vândute localnicilor. Turiștii pot alege un ghid local in interiorul muzeului si pot descoperi minunile tratamentului vechi.

muzeul farmaciei 1

Cetățuia

Se zice ca o vizita in Cluj Napoca nu este completa fără a urca pe Dealul Cetățuia, pentru a vedea o imagine de ansamblu a orașului, si pentru a face câteva poze. In vârful dealului, turiștii pot vedea o cruce masiva care este considerata al revoluției romanești din 1848 pentru independenta.

Acestea sunt doar câteva locații care merita vizitate in cel mai frumos oras din Ardeal. Exista insa multe alte locuri frumoase de văzut in împrejurimi (Salina Turda, Cheile Turzii, Valea Ierii, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, etc.).

Pentru ca turiștii sa aibă posibilitatea de a vizita toate aceste locații interesante din oraș si din împrejurimi, cu siguranță au nevoie de o mașină la dispozitie. Acesta este si motivul pentru care majoritatea turiștilor cauta informații cu privire la rent a car pret Cluj, înainte de a sosi in cel mai important oras din Transilvania.

Vestea buna pentru turiștii care cauta mașini de închiriat in Cluj Napoca este ca, exista mai multe companii, printre care si Rent And Drive, care dispune de o flota auto cu adevarat impresionanta.

Compania pune la dispoziția clienților autoturisme luxoase de la BMW sau Audi, dar si alternative mai ieftine precum modele Seat Toledo, Volkswagen Passat, Skoda Octavia si nu numai.

Acest lucru este îmbucurător pentru cei care doresc sa inchirieze o masina in Cluj Napoca, pentru a vizita locatiile amintite in articol si nu numai. Având o mașină închiriată la dispoziție, vor putea merge de la hotel spre punctele de atracție ale orașului si nu numai, fără a depinde de transportul in comun.Lasă un răspuns

Site creat de