Din Oras

Lucrări de consolidare la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei anunţă începerea lucrărilor de consolidare şi reabilitare pentru parterul şi primul etaj ale corpului vechi a clădirii muzeului, lucrări ce vor demara după finalizarea licitaţiei de încredinţare a acestora. Licitaţia va fi organizată pe parcursul lunilor februarie-martie a.c.iar lucrările de consolidare vor dura 2 ani conform proiectului de execuţie. Aceste lucrări le premerg pe cele de reamenajare la standarde europene a spaţiilor expoziţionale, proces de modernizare care va avea ca rezultat un muzeu reprezentativ pentru Transilvania.

Suma alocata de Ministerul Culturii pentru lucrările preconizate pentru anul în curs e de 3 milioane de lei.

Precizăm că în măsura posibilităţilor, muzeul va continua  să funcţioneze normal şi pe perioada lucrărilor, cu  expoziții temporare și alte evenimente specifice, ce vor fi organizate ca şi până acum, la etajul 2 al clădirii.

Imobilul de pe strada Daicoviciu nr.2, adăposteşte colecţiile MNIT, depozitele, lapidarul şi spaţii administrative ale muzeului de la începutul secolului XX. Clădirea a fost ridicată la începutul secolului XIX iar primele lucrări de amenajare  a acesteia ca muzeu au fost făcute în intervalul 1911-1913. Lucrările au fost stopate în timpul Primului Război Mondial şi reluate ,,ca urmare a stării deplorabile’’ în care ajunsese clădirea în anii 1929-1930 şi finalizate în aproape un deceniu. Din 1939, clădirea care adăposteşte Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei nu a mai suferit reparaţii capitale.Lasă un răspuns

Site creat de