Din Zona, Important

Lucrările la primul refugiu montan din judeţul Cluj au fost finalizate (FOTO)

refugiu montan cluj

Clubul Alpin Roman Filiala Cluj a finalizat recent, printr-un efort considerabil și într-un timp relativ scurt – primul refugiu montan din județul Cluj, Refugiul Montan CAR Muntele Mare.

„Suntem obosiți după atâta efort și stres dar foarte mândri de ceea ce am realizat. Au participat peste 54 de voluntari ai CAR Cluj, dar am beneficiat și de ajutorul esențial al partenerilor noștri de la Salvamont Cluj și CERT Transilvania.

Refugiul va fi introdus în circuitul turistic în perioada imediat următoare, accesul va fi liber dar cu respectarea regulilor de etică și civilizație pe munte.

Administrarea refugiului se va face de către CAR Cluj împreună cu Salvamont Cluj.

Pe lângă voluntarii clubului, ai celor de la CERT și ai Salvamont Cluj, o mențiune specială pentru dirigintele de șantier şi sufletul lucrării, Marius Florea – bravo profesore, mare realizare avem cu contribuția ta decisivă.


În perioada imediat următoare, vom continua cu lucrări la interior (termosistem, finisaje, mobilier interior) și vom realiza un paratrăsnet cu ajutorul unei firme specializate.

Ne dorim ca refugiul să fie folosit de cât mai mulţi montaniarzi, să fie îngrijit cum se cuvine și să fie lăsat mereu curat pentru următorii drumeți istoviți sau aflați întâmplător în nevoie pe platoul Muntelui Mare.

Nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul decisiv al partenerului nostru de cursă lungă Betfair România Development, ce ne-au sprijinit consistent și la recentele acțiuni de împădurire în teren montan dificil și alături de care vom realiza lucruri concrete pentru comunitatea de iubitori de munte din România”, se arată în anunţul transmis de Clubul Alpin Roman Filiala Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de