Social & Cultura

Lucruri de știut despre parfumuri arăbești

parfumuri arăbești

Parfumurile arăbești au luat piața cu asalt prin unicitatea mirosurilor și a combinațiilor de ingrediente folosite. Ele au ajuns să fie asociate cu rafinamentul, bunul gust și au ajuns să fie o alternativă unică a parfumurilor clasice de firmă. Ele sunt și o idee foarte inspirată de cadou, cu care nu vei da greș. Prin unicitatea lor, ele vor impresiona încă de la forma sticlei.

Parfumurile arăbești reprezintă cheia care deschide ușa către o cultură și o lume cu adevărat unică. Alături de clasicele și rafinatele parfumuri franțuzești, putem pune pe picior de egalitate și parfumurile arăbești.

În acest articol vorbim despre cât de interesante, rafinate și unice sunt parfumurile arăbești, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

O mică lecție de istorie a parfumurilor

Atunci când au luat prima dată naștere parfumurile, ele au fost văzute ca ceva de lux. Civilizațiile care au folosit parfumul sunt romanii, perșii și arabii. Cei care au introdus parfumul în cultura lor și au început să îl popularizeze au fost arabii.

De ce sunt parfumurile arăbești atât de unice?

Parfumurile arăbești au captat fascinația publicului, datorită unicității lor. Pentru fabricarea lor sunt folosite esențe și ingrediente specifice zonei orientale. Pe scurt, sunt ceva diferit față de parfumurile clasice de brand. Parfumurile arăbești au ceva al lor care le diferențiază față de toate.

Când treci pe lângă un bărbat sau o femeie pe stradă și simți un miros dulceag și foarte plăcut, cu siguranță că acea persoană s-a dat cu un parfum arăbesc.

O altă caracteristică care este foarte des întâlnită la parfumurile arăbești este faptul că majoritatea dintre ele sunt unisex. Deși există parfumuri de femei și de bărbați, ele reprezintă o minoritate comparativ cu cele unisex. De ce? Pentru că în cultura arabă, parfumurile sunt considerate un element important al îngrijirii personale. Astfel, deși există o diferențiere clară întreparfumuri femei și cele de bărbați, majoritatea sunt unisex. Parfumul trebuie să fie o plăsmuire a personalității tale, indiferent de sex.

Unicitatea ingredientelor folosite pentru parfumurile arăbești

După cum am menționat și mai sus, majoritatea parfumurilor arăbești se diferențiază prin unicitatea ingredientelor folosite. Printre ele se numără tămâia, moscul, patchouli, iasomia, vanilia sau tabacul.

Comparativ cu cele occidentale, care folosesc mai mult alcool, cele arăbești se bazează mai mult pe ingrediente și mai puțin pe alcool. De aici și mirosul puternic și persistent pe care majoritatea parfumurilor arăbești îl au.

Fiecare parfum arăbesc este unic în felul său, datorită ingredientelor folosite, așa că îți va fi foarte greu să te hotărăști asupra unui singur parfum. De obicei este invers, stai și cauți un parfum care să fie pe gustul tău. Însă, în cazul parfumurilor arăbești este greu să te decizi asupra unui singur parfum. De ce? Pentru că toate au câte ceva care te atrage. 

Ele vor rămâne mereu o decizie foarte bună atunci când vrei să impresionezi. Atunci când ai un eveniment foarte important la care trebuie să participi, poți apela la un parfum arăbesc. El nu te va dezamăgi și cu siguranță că vei atrage atenția tuturor cu un miros unic.

Cum alegi parfumurile arăbești în funcție de anotimp?

Alegerea unui anumit tip de parfum și de miros în funcție de anotimp este o regulă care trebuie să fie respectată. Fie că vorbim de parfumuri arăbești sau nu, trebuie să știi că anumite tipuri de mirosuri se potrivesc unui anumit sezon.

În sezonul rece, alege un parfum cu un miros puternic și sobru. Un parfum care are în componența sa tabac sau mosc este o alegere înțeleaptă. 

În sezonul cald, lucrurile se schimbă radical. Aici merg de minune parfumurile mai florale sau mai fresh, care au în componența lor patchouli, trandafir sau iasomie.

Astfel, sperăm că ți-a făcut plăcere să descoperi o mică parte din lumea parfumurilor arăbești. Aceste parfumuri, majoritatea unisex care combină ingrediente specifice arăbești cu măiestrie și creează un miros deosebit.Lasă un răspuns

Site creat de