Social & Cultura, Important

Luna plină de Halloween

luna albastra

Pe 31 octombrie 2020 are loc un fenomen astrologic inedit, luna plină sau luna albastră numită așa pentru că e a doua lună plină din octombrie. Pentru prima dată în 19 ani luna plină coincide cu sărbătoarea Halloween, sărbătoare care conectează cele două lumi, lumea celor vii și lumea de dincolo. În cultura noastră nu se sărbătorește Halloween, dar în anumite zone, mai ales în Ardeal pe data pe 31 octombrie sau în 1 noiembrie are loc Luminația sau Ziua Morților când oamenii merg la mormintele celor dragi cu flori și lumânări.

Momentul echinocțiului reprezintă începutul toamnei, anotimpul în care natura moare, se culeg roade, se fac provizii pentru iarnă. Echinocțiul este asociat cu una dintre legendele grecești, cea în care Hades, zeul Infernului o răpește pe Persefona, fata lui Zeus și a Demetrei, zeița agriculturii și se căsătorește cu ea. Demetra nu este de acord cu căsătoria astfel că pentru a-i împăca pe Demetra și pe Hades, Persefona va sta 6 luni de zile cu soțul ei, 6 luni cu mama ei. Dar zeița agriculturii este în continuare furioasă și tristă astfel că întreaga natură este afectată de decizia lui Zeus. Cele 6 luni petrecute de Persefona în lumea umbrelor coincid cu cele 2 anotimpuri, toamna și iarna.

După echinocțiu urmează acest moment când pe lângă conectarea celor două lumi ne onorăm strămoșii și pe cei dragi plecați dintre noi. Specialistii in astrologie spun ca luna plină aduce încheiere, finalizare, putem să tragem concluzii. De asemenea, se ”îngroapă” lucruri, amintiri, relații, emoții negative și recomandarea este să ne găsim punctul de forță, să ne concentrăm lucruri pozitive cu toate că trăim niște zile de nedescris în toată lumea. Să ne eliberăm de convingeri, obiceiuri care nu sunt benefice pentru noi, să fim mai flexibili și să acceptăm schimbarea sau anumite întorsături de situație.Lasă un răspuns

Site creat de