Social & Cultura

Machiajul de mireasă: care este secretul pentru a-l face să arate impecabil chiar dacă ești începător?

Machiajul de mireasă: care este secretul pentru a-l face să arate impecabil chiar dacă ești începător?

Nu oricine poate realiza un machiaj de mireasă, care implică un grad ridicat de experiență, pricepere și cunoștințe. Cel puțin asta li se tot repetă începătorilor în acest domeniu de către cei care au ani buni de experiență în spate. Adevărul este însă altul: nu anii nenumărați de exercițiu te transformă într-un bun make-up artist. Mai important este să înveți noțiuni corecte și să te formezi alături de profesioniștii în domeniu, de la care să prinzi secretele meseriei.

Cum poți face toate aceste lucruri? Este cât se poate de simplu! Prin înscrierea la un curs acreditat și certificat. Acest curs se desfășoară în doar două luni, dar la finalul perioadei de studiu vei putea deveni un make-up artist cu acte în regulă, pentru că diploma este recunoscută de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Așadar, nu e nevoie de ani buni pentru a învăța să realizezi un machiaj profesional, ci doar de câteva luni petrecute în compania specialiștilor.

Cum înveți să execuți un machiaj de mireasă, ca începător?

Un curs make-up începători este structurat astfel încât cursanții să treacă și prin noțiunile teoretice, dar și prin activitate practică. Îmbinarea celor două componente duce la formarea unui make-up artist complet, care cunoaște teoria culorilor, anatomia feței și tipurile de machiaj și poate executa un machiaj grafic la fel de ușor cum realizează unul glamour sau un make-up natural, de zi.

Cursul îi pregătește totodată pe cursanți și în efectuarea unui machiaj de mireasă impecabil. Ei vor învăța de la profesioniști cum trebuie pregătită pielea, prin aplicarea unei creme hidratante și a unui primer, astfel încât machiajul să se păstreze proaspăt și să reziste multe ore. De asemenea, make-up artiștii în devenire vor învăța să aleagă nuanțele potrivite pentru acest tip de machiaj, ținând cont, în primul rând, de nuanța pielii miresei, dar și de preferințele acesteia sau de rochia și accesoriile purtate.

Specialiștii spun că într-un machiaj de mireasă atenția trebuie îndreptată asupra ochilor, aceștia fiind punctul de atracție din zona feței. Astfel, în funcție de culoarea ochilor și de forma lor, vor fi alese fardurile potrivite și aplicat eyeliner-ul. Rujul trebuie și el ales cu atenție, pentru a se potrivi cu restul machiajului și a complimenta întregul look.

Ce abilități necesită un machiaj de mireasă profesional?

Chiar dacă există concepția cum că machiajul de mireasă este unul care necesită mai multă atenție și produse mai bune față de alte tipuri de make-up, acest lucru nu este neapărat adevărat.

Un bun make-up artist trebuie să acorde aceeași atenție și să fie la fel de implicat indiferent că look-ul pe care îl realizează este unul simplu, de zi sau că este un make-up de mireasă. În privința produselor, de asemenea. Specialiștii lucrează cu produse profesionale, testate și rezistente, care își păstrează frumusețea și proprietățile mai multe ore, chiar și în condiții dificile.

Și începătorii pot avea abilități care-i califică pentru realizarea unui machiaj mai solicitant, cum sunt cele de mireasă, glamour, smokey eyes sau machiajul grafic. Stăpânirea tehnicilor de machiaj, produsele de bună calitate și creativitatea artistului sunt suficiente pentru ca acesta să facă o treabă bună și să-și ajute clienta să strălucească în cea mai frumoasă zi din viața ei.

În concluzie, machiajul de mireasă poate fi realizat și de un începător în acest domeniu, care de abia a finalizat un curs de make-up acreditat. Nu experiența este cea care își spune cuvântul în executarea impecabilă a acestui tip de machiaj, ci noțiunile corecte de executare, alegerea produselor profesionale potrivite și talentul persoanei care îl realizează.Lasă un răspuns

Site creat de