Timp liber, Important

Mai mult decât muzică bună la Electric Castle 2017. Organizatorii pregătesc numeroase surprize

electric castle surprize 2017
  •  Reprezentații de teatru, întâlniri cu personalități publice, instalații de artă interactive, workshop-uri de muzică și pictură colaborativă completează programul de zi al celei de-a 5-a ediții a Electric Castle
  • Lords of Lightning” și „Cirque Bijou” sunt două dintre premierele incluse în secțiunea de „Arts & Performances”

Experiența Electric Castle se trăiește timp de 5 zile, 24 de ore din 24.

Fiecare moment al zilei este o  șansă pentru participanți de a fi parte dintr-o lume în care muzica se îmbină cu pictura, teatrul, experiemente audio și video sau poveștile de succes ale unor oameni ce au reușit să marcheze domeniile în care activează.   

Produs de un colectiv de artiști din Noua Zeelandă și Marea Britanie, «Lords of Lightning»  este un spectacol în care tehnologia întâlnește creativitatea iar rezultatul devine  o experiență magică. Fulgere generate artificial, cu lungimi de până la cinci metri, vor lumina serile Electric Castle, timp de trei ori pe zi, de joi până duminică.

Suprafata festivalului va fi pusă și mai mult în valoare, anul acesta, de Cirque Bijou, o trupă care depășește granițele spectacolului contemporan, căutând mereu experiențele noi, neașteptate și extraordinare. La Electric Castle, artiștii britanici vor da culoare festivalului alături de spectatorii invitați să intre în joc, printr-o coregrafie de umbrele iluminate, care își sincronizează culorile și pulsațiile pentru a crea un spectacol vizual memorabil.

Odată cu a cincea ediție, participanții vor putea, pentru prima dată pe durata festivalului, păși în interiorul castelului Banffy, unde mai multe încăperi au fost reabilitate și prin contribuția financiară a Electric Castle și aduse în condiții de siguranță, care permit accesul vizitatorilor. Acestea vor găzdui instalații de artă interactive, dar și un decor inedit creat special pentru perioada festivalului. Artistul Klaus Obermeyer propune trei instalații interactive care oferă nu doar spectacol, ci și prilej de auto-descoperire și colaborare cu prietenii pentru a crea o experiență nouă.

Atelierele de pictură colaborativă și cele audio-video programate în fiecare zi, începând din ziua 1 a Electric Castle, sunt urmate de întâlniri cu oameni de poveste.

Tudor Giurgiu, Cosmin Bumbuț sunt printre invitații sesiunilor „let’s talk”, secțiune organizată de TEDx Eroilor.

Stand up comedy show cu Sorin Pârcălab sau Micutzu, proiecții de filme sau spectacole de teatru semnate „Reactor” sunt programate zilnic, de asemenea.

Electric Castle menține deschis apelul de proiecte pentru artiștii români. Alte noi instalații și proiecte sunt așteptate ca propuneri de la designeri și arhitecți din întreaga țară care vor să dea viață spațiilor de festival pe care și le-au imaginat. Proiectele selectate vor primi granturi de până la 5.000 de euro pentru a deveni realitate.

Este de asemenea deschisă înscrierea trupelor și artiștilor români aflați la început de carieră, care vor să își aducă muzica în fața a mii de oameni.

*

Electric Castle 2017 va fi cu siguranță cea mai spectaculoasă ediție a festivalului. Suprafața a crescut până la 220.000 de metri pătrați, iar experiența oferită de artiștii invitați va putea fi trăită la maxim de toți participanții, datorită unei scene cu deschiderea de 80 de metri, un ecran LED de 600 de metri pătrați ce oferă rezoluție 8K și mai multe zone acoperite pentru public.

Lineup-ul eclectic cu care Electric Castle și-a obișnuit fanii îi include în acest an îi include pe Deadmau5, artist de 6 ori nominalizat la premiile Grammy și care, anul acesta, a ieșit deja cu două albume noi, Franz Ferdinand cu singurul concert confirmat în Europa de Est anul acesta, Alt-J, una dintre revelațiile momentului în indie rock, Trentemoller, cunoscut pentru muzica sa atmosferică dar și pentru spectacolul pe care îl creează pe scenă, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus și mulți alții.Noi artişti şi trupe anunţate la festivalul Electric Castle

Organizatorii Electric Castle au anunţat noi artişti! Aproape 100 de artiști români din toate genurile muzicale vor concerta la vară la EC

Deadmau5, Trentemøller, House of Pain, Duke Dumont, Maceo Plex și Slaves au fost anunţaţi la Electric Castle 2017

Mai sunt 56 de zile până la Electric Castle! Organizatorii anunţă numeroase surprize (VIDEO)Lasă un răspuns

Site creat de