Timp liber, Important

Mâine se deschide Târgul de Crăciun de la Cluj | Roata Panoramică – noutatea acestui an

Mâine se deschide Târgul de Crăciun de la Cluj | Roata Panoramică - noutatea acestui an

Mâine, 26 noiembrie, Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca îşi va deschide porţile pentru vizitatori.

Iluminatul festiv de Crăciun în Piața Unirii va fi pornit vineri, 26 noiembrie, în prima zi de târg, de la ora 18:00, iar în tot orașul luminile de sărbători vor porni în 1 Decembrie.

În Piața Unirii a fost deja amplasată o roată panoramică de observație în care adulții și copiii vor putea admira zona centrală de la o înălțime de 24 de metri. Aceasta este una din noutăţile din acest an.

Conform reglementărilor în vigoare și având în vedere contextul pandemic, accesul în Piața Unirii se va face în limita a maxim 2.000 de persoane vaccinate sau trecute prin boală, pe baza certificatului verde care va fi scanat în zonele de acces.

Programul Târgului de Crăciun

Iluminatul festiv de Crăciun în zona târgului va fi pornit astăzi, 26 noiembrie, de la ora 18:00, urmat de concertul Armonia Music.

Programul artistic la Târgul de Crăciun mai cuprinde, în fiecare duminică de la ora 17:00, povești la gura sobei cuMagic Puppet și Urbannect, iar mâine, sâmbătă 27 noiembrie de la 17:00, au loc piese de teatru de păpuși pentru copii, puse în scenă de Animart. 

În Piață se va auzi pe tot parcursul târgului Radioul Răcnetul lui Rudolf, unde vor fi difuzate cele mai frumoase piese de Crăciun.

Scrisorile pentru Moș Crăciun, colectate în centrul Clujului

În Piața Unirii e amplasată și Căsuța lui Moș Crăciun, un loc plin de căldură și candoare, unde copiii și adulții pot asculta povești la gura sobei și își pot face fotografii demne de păstrat peste ani. Tot acolo, toți cei dornici să-i transmită ceva Moșului pot lăsa scrisori către Moș Crăciun.

De la căsuțele amplasate în piață, participanții vor putea să se încălzească cu ceai sau vin fiert și vor putea gusta tot felul de bunătăți oferite de producătorii locali din Transilvania: ciocolată de casă, vată pe băț, kürtőskalács, gogoși, produse tradiționale din carne. În plus, vor găsi la târg decorațiuni și produse handmade și de artizanat.

Faptele bune își dau întâlnire în Piața Unirii

Pe tot parcursul târgului, în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie 2021, cei care vin la târg vor putea susține și dona pentru mai multe proiecte sociale caritabile. 

„Observăm în jur multă încrâncenare, multă teamă și o permanentă defensivă. Târgul asta ne propunem să ofere, în acest an atât de complicat: puțină bucurie și speranță pentru cei mici și mari. Plus câteva clipe de deconectare, cu respectarea regulilor în vigoare: purtarea măștii, distanțare, acces pe bază de certificat verde sau a dovezii trecerii prin boală. Vom uni, sub umbrela târgului, mai multe inițiative care au nevoie de ajutorul nostru și sperăm să putem ajuta împreună cât mai mult”, declară Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun de la Cluj.

Târgul de Crăciun are loc în perioada 26 noiembrie – 31 decembrie 2021 între orele 11:00 – 21:00 în Piața Unirii din Cluj. Deschiderea are loc azi la ora 18:00.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Visit Cluj.

Credit foto: Clujul Copiilor

Mai multe detalii găsiţi aici:Lasă un răspuns

Site creat de