Social & Cultura

Mănâncă pui crescuți ca la țară ca să fii sănătos

pui fără E-uri

Trăim niște vremuri în care este extrem de dificil să găsim o mâncare sănătoasă la un preț acceptabil, precum ar fi, spre exemplu, niște pui fără E-uri.

Alege să mănânci carne de pasăre fără chimicale

Dacă deja toată lumea este de acord că aditivii alimentari sunt utilizați pe scară largă în produsele de carne și în majoritatea celorlalte alimente procesate, fiind folosiți înainte și după prelucrarea propriu-zisă a acestora, chiar și atunci când vorbim de carnea proaspătă de pui, porc sau vită, de cele mai multe ori lucrurile nu sunt radical diferite. Frecvent aceste produse alimentare neprocesate sunt și ele impregnate cu hormoni de creștere și antibiotice.

Explicația este simplă: în fermele de producție avicole, de porcine și bovine, păsările și animalele primesc aceste substanțe pentru  a li se accelera creșterea în greutate și a se reduce timpul până la sacrificare.

Mulți români deja evită ca să mai cumpere carne prelucrată sub formă de salamuri, cârnați, din cauza impregnării acestora cu niște conservanți extrem de periculoși pentru sănătate.

Din nefericire, doar în unele restaurante bucureștene se mai utilizează carne fără chimicale. Nu e de mirare că, încet-încet, se revine la varianta tradițională de a se găti acasă din produse alimentare bio.

Există soluții de a putea cumpăra o carne de calitate chiar de la supermarket, totul este să ai  informațiile necesare.

Unde găsești carne de pui fără E-uri?

La Provincia, spre exemplu, este o firmă prestigioasă autohtonă care oferă celor interesați carne de pui fără E-uri de calitate premium, la un preț extrem de accesibil pentru segmente largi de cumpărători.

Fileurile din piept de pui sunt ideale pentru orice tip de dietă, reprezentând o sursă de proteine valoroase din punct de vedere biologic, dar și de aminoacizi, vitamine și minerale esențiale. Ideale pentru alimentația sportivilor, în curele de slăbire, dar și ca alimente pentru toate vârstele, carnea de pasăre La Provincia reprezintă alimentul perfect pentru acele persoane care vor să aibă grijă de sănătatea lor, beneficiind și de o sursă naturală de vitamine esențiale (B,C,E,K), precum și de fier, calciu, magneziu și potasiu.

Introducând în alimentația noastră măcar de trei ori pe săptămână o carne slabă cu valoare ridicată, fără conservanți, coloranți sau alte tipuri de aditivi artificiali pentru aromă, ne păstrăm sănătatea, așa încât ne putem îndeplinit cu succes obiectivele personale și profesionale.

Carnea de pui fără E-uri  se adaptează la mai multe ori tipuri de diete, fără a face însă nicidecum fel de rabat la calitate.

Indiferent dacă este vorba de o persoană care practică un sport sau pur și simplu de cineva care vrea să își îmbunătățească obiceiurile alimentare și a renunțat la carnea de porc și de vacă, a mânca o carne de pui de calitate superioară La Provincia este o bună alegere.

Carne roșie sau albă, care e mai sănătoasă?

Împărțirea clasică între carnea roșie și cea albă trebuie să rămână în trecut deoarece în funcție de modul de producere al cărnii pe care o alegem putem găsi o carne de pui cu mai multe grăsimi și nutrienți mai puțin buni decât o carne de vițel sau roșie de calitate și invers. Un producător bun, precum La Provincia, nu va comercializa niciodată mărfuri inferioare, de aceea ar trebui să fie preferat altor branduri.

Principalul lucru avut în vedere la alegerea unei cărni sănătoase nu este acela conform căruia: toată carnea albă este sănătoasă, iar carnea roșie este periculoasă, ci va depinde foarte mult de modul în care animalul sau pasărea a fost hrănit în timpul creșterii.

Evident, contează și modul de gătire. Se știe că un piept de pui poate fi mult mai sănătos și poate conține mai puține calorii dacă îl consumăm fără piele, la grătar, în timp ce, dacă îl prăjim cu piele, va fi mai periculos decât o friptură de vită slabă la grătar.

Întotdeauna trebuie să alegem carnea în funcție de nutrienții pe care îi conține.

Este bine de știut că specialitățile de carne prelucrată au prea multe grăsimi saturate, calorii și sodiu în exces, precum și aditivi periculoși.

Pentru cine vrea să slăbească și își dorește un aliment de calitate, pieptul de pui este o bună alegere.

Întotdeauna trebuie să alegem o carne slabă fără aditivi, să evităm mâncarea prăjită, mezelurile și să completăm acest lucru cu niște obiceiuri de viață sănătoase.Lasă un răspuns

Site creat de