Social & Cultura

Mâncarea coreeană – cele mai cunoscute preparate

Mâncarea coreeană - cele mai cunoscute preparate

Mâncarea asiatică este bogată în culori, texturi, arome și gusturi inedite. Iar când vine vorba despre bucătăria coreeană, putem spune că aceasta se remarcă prin cele mai extravagante mâncăruri, cu o varietate de arome intense. La coreeni, masa principală este cea mai importantă, iar din meniul lor nu lipsesc orezul, carnea, algele, tăițeii, peștele și legumele. De asemenea, la capitolul condimente, coreenii preferă usturoiul, ghimbirul și uleiul de susan. 

Iar dacă ți-am stârnit curiozitatea, iată o parte din cele mai cunoscute preparate coreene, pe care merită să le încerci. 

Korean BBQ

Dacă îți plac preparatele din carne, îți recomandăm celebrul Korean BBQ. Fie că vorbim despre carne de vită sau carne de porc, acest fel de mâncare este delicios, indiferent de ingrediente. Carnea este extrem de bine pătrunsă și este asezonată cu cele mai aromate condimente, fiind preparată într-un sos delicios. În general, coreenii o servesc alături de frunze de salată, ardei iute, usturoi, castraveți, morcovi și ulei de susan. 

KimBap

KimBap sau gimbap este un fel de sushi coreean. Mai exact, un orez împăturit în alge, în mijlocul căruia se adăuga diverse ingrediente – carne de vită, morcov sau castravete. Acest preparat este unul foarte sănătos și în același timp și foarte sățios. Însă, ingredientele și modul de preparare ale acestui fel de mâncare coreean diferă de la o zonă la alta.

Bulgogi

Bulgogi este un fel de mâncare coreean, preparat din carne de vită fragedă, care se servește alături de un sos dulce. În limba coreeană, numele acestui fel de mâncare se traduce „carne înflăcărată”, însă, în realitate, preparatul nu este picant. Pentru această rețetă delicioasă, bucățile de carne sunt tăiate fin și cu precizie, iar apoi sunt asezonate într-un mod delicat, urmând ca la final să fie scufundate într-un sos aromat de fructe.

Samgyeopsal

Un alt preparat delicios din bucătăria coreeană este Samgyeopsal, care este făcut din fleică de porc. În traducere, numele acestui fel de mâncare înseamnă „carne în 3 straturi”, acestea fiind vizibile, după prepararea corespunzătoare a bucății de carne. Acest preparat se consumă destul de des în Coreea și este considerat o adevărată delicatesă, fiind servit alături de un pahar de soju. Iar ca garnitură, coreenii preferă să consume Samgyeopsal alături de salată, usturoi, ardei iute, kimchi, ceapă verde, castravete și morcov. De asemenea, pentru un gust mai intens, bucățile de carne se servesc cu sosuri ssamjang și geum jang.

Chimaek

Poate că americanii au Buffalo Wings, însă coreenii au Chimaek, adică aripioarele picante, pe care le consumă cu bere. Această rețetă are o vechime de 600 de ani, iar aripioarele de pui Chimaek sunt foarte populare în Coreea.

Soondubu Jjigae

Pe lângă preparatele din carne de porc sau vită, coreenii au și câteva feluri de mâncare mai aparte, cum ar fi Soondubu Jjigae. Aceasta este o tocană de tofu, care conține și carne de oaie, pește, ardei iute și ouă. În general, coreenii consumă acest preparat cu orez sau cu o altă garnitură sățioasă.

Kimchi

Kimchi este unul dintre cele mai populare preparate ale bucătăriei coreene, fiind considerat de asemenea, unul dintre cele mai sănătoase feluri de mâncare, datorită nenumăratelor beneficii pe care le oferă organismului. Kimchi este practic o garnitură de varză și ardei iute, care stă la fermentare câteva luni bune, în vase de lut, pentru a-și păstra aroma. Această mâncare este bogată în vitamina C, care contribuie la regenerarea țesuturilor din corp.

Așadar, acestea sunt cele mai populare preparate coreene, pe care merită să le încerci. Iar dacă ești din București, acestea sunt locatiile de mâncare Coreeană, unde poți servi preparate tradiționale, cu arome intense și gusturi inedite.

Photo by Ryan Kwok on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de