Uncategorized

Mâncarea savuroasă iese în stradă la Cluj la Street FOOD Festival

Street FOOD Festival

Agenţia clujeană Why Not pune la încercare în această primăvară gusturile tuturor gurmanzilor prin intermediul unei experiențe inedite, unică în peisajul românesc: Street FOOD Festival. Evenimentul se va desfășura în perioada 7 – 10 Iulie 2016 și va aduce pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca o serie de activități menite să scoată din bucătărie toți mâncăcioșii.

Street FOOD Festival a fost o idee dospită timp de mai bine de 2 ani de către iniţiatorii proiectului care și-au dorit să aducă și în centrul Transilvaniei un eveniment de talie mondială. Conceptul în sine se bazează pe o experiență inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialități culinare și, evident, pasionații de gastronomie. Ușile bucătăriei stradale se vor deschide pe 7 Iulie 2016 și vor oferi tuturor celor care iubesc culisele mâncării o experiență cu adevărat gustoasă și, în același timp, educativă.

Nu ești gurmand? Vei deveni

Conceptul de Street FOOD a reușit să se afirme în întreaga lume prin ingeniozitatea vendorilor, care au creat adevărate festine culinare în aer liber, reușind să uimească publicul printr-o abordare diferită de cea a servirii standard de restaurant. Bazânduse pe această ingeniozitate, organizatorii vor profita de căldura verii şi de frumusețea străzii Aleea Stadionului, platoul Sălii Polivalente şi Parcul Central, care vor deveni un adevărat paradis culinar, unde mâncăcioșii vor putea servi de la fructe de mare la deserturi și multe alte delicatese, alături de sortimente de bere artizanală sau vinuri din cele mai alese soiuri.

SFF_visualStreet FOOD Festival își dorește să devină un eveniment gustos și elegant, care să ofere publicului o experiență cu adevărat specială prin intermediul vendorilor prezenți la eveniment recunoscuți atât la nivel național cât și internațional, dar și prin intermediul activităților desfășurate pe tot parcursul evenimentului.

Așadar, în perioada 7 – 10 Iulie, între 10:00 AM și 1:00 AM, Aleea Stadionului se va transforma in FOOD ROAD-ul din cadrul Street FOOD Festival unde vor fi prezente caravane cu cele mai delicioase preparate, dar şi restaurante locale şi naţionale.

Organizatorii pregătesc şi alte momente speciale printre care: concerte de blues și jazz, cinema outdoor, meniuri pregătite de chefi cunoscuți, Kids Zone pentru familii și copii, Popup Market (în cadrul căruia vor fi exupse produse gourmet cu specific internaţional, dar şi produse bio cu scopul de a încuraja și promova micii producători locali și naționali) și multe alte surprize.

Street FOOD Festival este o experiență; este despre toți cei care știu că în spatele unui preparat impecabil se află de fapt un număr de magie, de la tehnică și până la creativitatea cu care se așează preparatele. Din acest motiv ne dorim ca lumea să înțeleagă că ceea ce noi vom oferi în luna iulie va fi un eveniment spectaculos, educativ și în același timp inedit. Ne dorim să îndrumăm oamenii să profite de savoarea de moment și să experimenteze conceptul de street food, adica preparate delicioase şi unice gătite chiar pe stradă. Am câştigat deja încrederea expozanţilor contactaţi care s-au arătat dornici să se implice, dar avem parte şi de parteneri entuziaşti care ne-au fost alături încă de la începutul proiectului precum Home Garden. De asemenea, ne sunt alături şi autorităţile locale care au fost foarte receptive la propunerea noastră şi ne-au oferit tot sprijinul pentru găsirea celor mai bune soluţii. Vreau să arătăm publicului ce înseamnă de fapt <street food> și de aceea vă invit în perioada 7 – 10 Iulie 2016 la o plimbare delicioasă pe Aleea Stadionului.” a declarat Constantin Covaliu, General Manager.

Nu există dragoste mai sinceră ca dragostea pentru mâncare” – George Bernard Shaw

Din dorința de a stârni interesul publicului larg pentru street food, accesul în zona de festival va fi gratuit, însă pentru a degusta preparatele de la standuri, festivalierii vor folosi un card RFID (Radio Frequency IDentification), un card disponibil în zona de festival ce se bazează pe un sistem de plată wireless. Acest card va putea fi alimentat cu sumele dorite de fiecare festivalier în parte, urmând ca banii ce nu vor fi cheltuiți să fie restituiți la finalul Street Food Festival.

Toți cei care doresc să afle mai multe informații referitoare la Street Food Festival, evenimentul desfășurat în premieră în Româna, sunt invitați să consulte website-ul oficial: www.streetfoodfestival.roLasă un răspuns

Site creat de