Din Oras, Important

Manifestare de susţinere la Cluj-Napoca a procurorului-şef DNA, Laura Codruța Kovesi. Câteva sute de clujeni se află în stradă la această oră (VIDEO/FOTO)

manifestare sustinere DNA Laura Codruta Kovesi cluj

ACTUALIZARE 21:33: La această oră, în fața sediului PSD Cluj, se află aproximativ 500 de persoane. Aceştia o susţin pe Laura Codruța Kovesi, procurorul-şef al DNA.

ACTUALIZARE 21:00: Numărul manifestanţilor din Cluj-Napoca a ajuns la 300.


Aproximativ 100 de persoane au ieşit în stradă, în această seară, în Cluj-Napoca. Oamenii o susţin pe Laura Codruța Kovesi, procurorul-şef al DNA.

Astfel de manifestaţii au loc, chiar în aceste momente, în marile oraşe din România.

Se scandează „PSD, ciuma roşie”, „DNA să vină să vă ia”, „Demisia, demisia”, ”Nu scăpaţi!”, ”Hoţii”, ”Tudorel, demisia!”. Manifestarea se desfăşoară în fata sediului PSD din Cluj-Napoca.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat, în această seară, că a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a evaluării competențelor sale manageriale.

„Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat procedura de revocare din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Vino în Piață să protestăm împotriva acestor decizii îndreptate împotriva luptei anticorupție care încalcă angajamentele europene ale României și demonstrează încă o dată că PSD nu a înțeles unul dintre principalele mesaje ale manifestanților din Piața Victoriei: Vrem Justiție, NU Corupție!”, arată organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Președintele Klaus Iohannis  a anunțat, tot în această seară, că este „mulțumit” de activitatea DNA și a conducerii sale și că „se impune o analiză aprofundată” a raportului prezentat de Tudorel Toader.

„Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate.

În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare”, potrivit comunicat al Administrației Prezidențiale.

Revenim cu detalii.

foto: Saul PopLasă un răspuns

Site creat de